Marcelházai bronz és íjászbemutató Kínában

íjászat

Sikeres évet hagytak maguk mögött a marcelházai történelmi íjászok. Tavalyi szereplésüknek méltó befejezése volt, hogy öten – Bogár Péter, Bogár Valéria, Németh András, Baráth János és Bogár Fruzsina – részt vettek a kínai Yunnan tartományban fekvő Kunming városában a 3. Zheng Ji Meghívásos Nemzetközi Történelmi Íjászfesztiválon. Rajtuk kívül 200 versenyző indult.
 

„Az íjászverseny megnyitására Bogár Péter távlövőt kérték fel a rendezők, ami nagy megtiszteltetés volt számára. Ezúttal a távlövő íjászbemutatón 458 métert lőtt, sajnálatos módon nem volt megfelelő és elegendő hosszúságú pálya – tájékoztatta lapunkat a sikeres útról Bogár Valéria, az íjászklub ügyvezetője. – A céllövészeti csapatversenyben, számos párbajt követően az íjászklub tagjai a kiemelkedő harmadik helyen végeztek a nagyon erős mezőnyben. Szokatlan távokra céloztak, eléggé rövid volt az 5–35 méter, klubunk tagjai köztudottan a messzebbre elhelyezett, 70–110 méteres célokhoz szoktak. Az íjászverseny után ellátogattunk számos kínai iskolába, ahol íjászbemutatót tartottunk, tanácsot adtunk a helyi klubok vezetőinek és nyílvesszőkészítőinek.” 
 

Miriák Ferenc

Érdekes

Történelmi íjászat

3. ZHENG JI NEMZETKÖZI FESZTIVÁL, Kunming (több mint 200 induló) – céllövészet, csapat: 3. Marcelháza (Bogár Péter, Bogár Valéria, Németh András, Baráth János, Bogár Fruzsina). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?