Ezekben az országokban szilvesztereztek a szlovákiaiak

*

A négy szlovákiai szolgáltató nyilvánosságra hozta a szilveszteri roamingstatisztikákat, ebből pedig megtudhatjuk, hogy hol töltötték az ügyfelek az év utolsó és az új év első napját. A statisztikákból kiderül, a legtöbben Ausztriából használták az okostelefonjukat.


A roaminghasználat azért is nagyon jó mutató, mert ebből minden másnál pontosabban tudható, hogy mely országokban jártak a szlovákiai szolgáltatók ügyfelei, hiszen ilyenkor, az új év első perceiben szinte mindenki kezdeményez/fogad néhány hívást, hogy boldog új évet kívánjon otthon maradt szeretteinek.

Az Orange ügyfelei körében Ausztria volt a legnépszerűbb, második helyen Csehország, majd Németország, Magyarország és Olaszország zárja az top 5-ös listát. A Telekomnál hasonló a sorrend, azzal a különbséggel, hogy ott az ötödik helyezett az Egyesült Királyság lett. A 4ka ügyfelei leginkább Csehországból telefonáltak, majd Ausztria, Németország, Magyarország és az Egyesült Királyság következik. Az O2-nél pedig Csehország, Ausztria, Magyarország, Németország és Egyesült Királyság volt a sorrend. Ha a szolgáltatók tízes listájára pillantunk, akkor olyan országok is megtalálhatók rajta, mint Horvátország, Svájc, Belgium, Franciaország, Hollandia, Lengyelország és Ukrajna is. Azaz a külföldön szilveszterező szlovákiai állampolgárok ezekben az országokban ünnepelték az évfordulót.

A Telekom lapunknak elküldött tájékoztatójában részletes statisztikákkal is illusztrálta, merre jártak az ügyfelek, hol mely szolgáltatásokat vették igénybe. Ha nem a hívásokat, hanem az adatforgalmat vesszük figyelembe, akkor Ausztria, Csehország, Magyarország, Németország és Olaszország volt a legnépszerűbb – érdekesség, hogy az első két helyezett országban a teljes adatmennyiség felét fogyasztották el a Telekom ügyfelei. S ha nemcsak az európai országokat vesszük figyelembe, de az egzotikusakat is, akkor szintén a Telekom adataiból tudjuk meg, merre jártak a szlovákiaiak. A hívások és SMS-küldések listáján az USA, az Egyesült Arab Emírségek és Thaiföld végzett az első hármasban, de a listán megjelenik Izrael, Dél-Korea, Omán, Martinique, Egyiptom, Brazília, Kuba, Kanada, Vietnám, Maldívszigetek, Seychelles-szigetek és a Dominikai Köztársaság is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?