Országszerte gyakorlóhelyeket keres a Református Teológiai Kar

Komárom |

A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara már 2010/11-es akadémia évtől kínál missziológia, diakónia és szociális gondoskodás alapképzést – bár ez a megnevezés már többször változott. A végzett hallgatók egyházi vagy állami szociális intézményekben, a közigazgatásban, a szociális szférában érvényesülhetnek.

„A hallgatóknak négy, illetve kéthetes szakmai gyakorlaton kell részt venniük. A gyakorlóhelyek száma, ahová célirányosan küldjük hallgatóinkat, fokozatosan bővül, egyelőre főleg a Komáromi járásban találhatók, de új partnereket is keresünk, hogy minden régióban legyen legalább egy ilyen gyakorlóhely – mondta lapunknak Lévai Attila dékán. – A közeljövőben ünnepélyes keretek közt szeretnénk intézményesíteni a már meglévő megállapodásokat az intézmények vezetőivel, igazgatóival.” A dékántól azt is megtudtuk, hogy a nappali tagozaton belül individuális képzésre is lehetőség van, ugyanis a szak hallgatói közül többen családosok, munka mellett képzik magukat. Ők nagyon élettapasztalattal, sokszor gyakorlati ismeretekkel érkeznek, ami pluszt jelenthet tanulmányaik során.

A missziológia, diakónia és szociális gondoskodás szak biztonságos szakmát ad a végzettek kezébe, hiszen az átlagéletkor kitolódásával egyre több gondozóra van szükség. Magyarországon, a határ menti megyékben is nagy a kereslet a szociális gondozók iránt, abszolvenseink közül sokan éppen Magyarországon helyezkednek el, de a házi idősgondozás Ausztriában, Németországban és Angliában is kiváló kereseti lehetőséget nyújtó hivatás” – tette hozzá Petheő Attila, a Selye János Egyetem kommunikációs szakembere.

Az egyetem február 14-én tartja nyílt napját, ahol bővebb tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők valamennyi képzésről, közte a missziológia, diakónia és szociális gondoskodás szakról. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?