Brexit - A brit kormány elleni bizalmatlansági eljárást indítványozna Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn
Wakefield |

Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki párt, a Munkáspárt vezetője csütörtökön arra szólította fel a törvényhozókat, hogy segítsenek a brit EU-tagság megszűnésével (Brexittel) kapcsolatban kialakult patthelyzet feloldásában, és támogassák a kormánnyal szembeni bizalmatlansági szavazásra tervét annak érdekében, hogy új választásokat lehessen kiírni.

 

Corbyn kijelentette: Theresa May brit miniszterelnök Brexit-megállapodása ellen fog szavazni a jövő héten a parlamentben. Szerinte csakis a Munkáspárt vezette kormány tudna olyan megállapodásra jutni az Európai Unióval, mely orvosolhatná a Nagy-Britanniában kialakult társadalmi széttagoltságot. A politikus elismerte: ez vélhetően szükségessé tenné a Brüsszellel folytatott Brexit-tárgyalások meghosszabbítását.

A brit alsóház január 15-én szavaz a megállapodásról, és a többség várhatóan nem fogja támogatni a Theresa May által javasolt megállapodást.

A miniszterelnök korábban arra figyelmeztette a képviselőket, hogy ha kevesebb mint három hónappal a brit EU-tagság megszűnése előtt leszavazzák a megállapodást, azzal egy szervezetlen kilépést, de akár a Brexit elmaradását is kockáztathatják.

Corbyn szerint ha May valóban bízik a megállapodás sikerében, választásokat kellene kiírnia, hogy az emberek dönthessenek róla. Az ellenzéki politikus újságíróknak azt mondta: ha a kormány nem tudja elfogadtatni a legfontosabb javaslatát, úgy a lehető leghamarabb általános választásokat kell kiírni. Hozzátette: a Munkáspárt önmagában nem rendelkezik elegendő képviselővel a parlamentben ahhoz, hogy megnyerjen egy bizalmatlansági szavazást, ezért az alsóház többi képviselőjének szavazatára is szüksége van.

Corbyn leszögezte: a bizalmatlansági szavazást akkor fogják indítványozni, amikor annak a legnagyobb esélye van a sikerre.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?