Gyorsabb ügyintézés a városháza új csarnokában Vágsellyén

A vágsellyei városháza felújított épületében nyílt meg az ügyfélfogadó központ
Vágsellye |

Ügyfélfogadó csarnokot nyitottak a felújított vágsellyei városházán, ahol a lakosok egyszerűbben és gyorsabban intézhetik a hivatalos ügyeiket. Érsekújvárban idén is lehetővé teszik a lakosoknak, hogy a helyi adókkal és illetékekkel kapcsolatos iratokat kinyomtassák a városháza előcsarnokában.

A közelmúltban felújított és átadott tágas ügyfélfogadó központban pénztár és anyakönyvi hivatal van. A centrum egyik részében a városi hivatal munkatársai fogadják a lakosokat, akiknek már nem kell az emeletre menniük, egyszerűbbé és rugalmasabbá vált az ügyintézés” – mondta Koller Erika, a városi hivatal szóvivője. Vágsellye honlapján a Hogyan intézzem el címszó alatt az ügyfélfogadó központ valamennyi, helyi adókkal és illetékekkel kapcsolatos nyomtatványa megtalálható, a lakosok letölthetik, kinyomtathatják és kitölthetik valamennyit. Érsekújvárban január végéig lehetővé teszik a lakosok számára, hogy az ügyfélfogadó központ melletti csarnokban kinyomtassák az otthon elektronikusan kitöltött iratokat. Ha otthon nyomtatják ki a lapokat az adófizetők, elég, ha aláírva eljuttatják a városi hivatalba. A hagyományos nyomtatott űrlapokat az ügyfélfogadó központban is megkaphatják. Az Érsekújvári Városi Hivatal újdonságról tájékoztatja a lakosokat a város honlapján. A hivatal előcsarnokában a pénzügyi osztály dolgozója kiadja a hivatalos lapokat és segít a kitöltésükben. Ezzel elsősorban azoknak a lakosoknak szeretnének segíteni, akik tavaly vásároltak ingatlant, vagy változás történt a tulajdonviszonyban, és első alkalommal nyújtanak be adóbevallást.

Ha az ügyfél lakhatási támogatásra vonatkozó kérvényt nyújt be az Érsekújvári Körzeti Munka-, Szociális és Családügyi Hivatalba, a kérvény részét képezi az ingatlanadó és a szemétdíj kifizetéséről szóló igazolás. Ha a kérelmező elhozza a kitöltött nyomtatványt, a hivatal előcsarnokában igazolják. Ezt a szolgáltatást a lakosok január 31-ig vehetik igénybe” – olvasható az önkormányzat honlapján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?