A tervezettnél kevesebb készül az iPhone készülékek új modelljeiből

iphone illusztráció
Tokió |

Az Apple a tervezetthez képest mintegy tíz százalékkal kevesebbet gyárt iPhone készülékeinek új modelljeiből a március végével záródó folyó negyedévben.

A Nikkei Asian Review hírportál értesülése szerint az intézkedés az iPhone XS, XS Max és XR modelljeit érinti. Az Apple nem kommentálta a hírt.

Az Apple a múlt héten csökkentette az elmúlt negyedévre vonatkozó bevételi várakozásait, elsősorban a gyenge kínai eladásokra és arra hivatkozva, hogy a vártnál kevesebben váltottak az új iPhone-modellekre.

Tim Cook, az informatikai óriás vezérigazgatója akkor azt mondta, hogy a december 29-vel záródó, és a kulcsfontosságú ünnepi bevásárlási szezont is magában foglaló negyedévre vonatkozóan 84 milliárd dollárra becsülik a bevételt, ami jóval elmarad a cég 89 és 93 milliárd dollár közötti korábbi előrejelzéseitől, ahogy a részvénypiaci elemzők mintegy 91,5 milliárd dolláros várakozásaitól is.

A Nikkei Asian Review által szerdán idézett források szerint az Apple decemberben, két hónapon belül már másodszor, arra kérte beszállítóit, hogy csökkentsék alkatrésztermelésüket a januárral kezdődött negyedévben.

Egy másik idézett forrás szerint pedig a tervezett 47-48 millió helyett 40-43 millió készülhet majd a március végével záródó negyedévben a régi és új iPhone készülékekből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?