Így „spórolnak” a vasútnál

Akár 200 percet is késhetnek a vonatok
Pozsony |

Több százezer eurós kárt okozott az államnak az ellenzék szerint a Szlovák Vasutak azzal, hogy a piaci árnál jóval többet fizetett egy Pozsonyhoz közeli telekért. Az ügyet már a közlekedési tárca is vizsgálja.

„A Szlovák Vasutak (ŽSR) egy a Pozsony és Dévényújfalu közötti pályaszakasz mellett fekvő 13 ezer négyzetméteres telekért áfa nélkül 1,21 millió eurót (áfával 1,45 millió euró) fizetett a Flavio Kft.-nek. Az általunk kidolgoztatott független értékbecslés szerint azonban az említett telek valós piaci ára 573 ezer euró körül mozoghat, vagyis az államnak 636,5 ezer eurós kárt okoztak. Ezért valakinek vállalnia kell a felelősséget” – jelentette be kedden Ján Marosz, az OĽaNO parlamenti képviselője, az ellenzéki párt közlekedésért felelős árnyékminisztere, aki szerint a vasútnak erre a telekre ráadásul nem is volt szüksége. A párt az ügyben már feljelentést tett. „Minden jel arra utal, hogy ez egy jól megszervezett üzlet volt, miközben a szálak közvetve Peter Kažimír pénzügyminiszterhez vezetnek” – tette hozzá Marosz.

Az ügyben időközben már a közlekedési tárca is megtette a szükséges lépéseket. Karolína Ducká, a minisztérium szóvivője szerint ők is kidolgoztattak egy értékbecslést, amely szerint az említett telek értéke 850 ezer euró körül mozog, ami szintén jóval elmarad a ŽSR által fizetett összegtől. „A minisztérium már vizsgálja, hogyan születhetett három ilyen különböző értékbecslés, és azt is, hogyan védhetnénk meg ez ügyben az állam érdekeit” – tette hozzá Ducká. (TASR, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?