Kočner szigorított őrizetben marad

Kocner
Pozsony |

Marian Kočner vállalkozó, a Markízával kapcsolatos váltóhamisítási ügy gyanúsítottja szigorított őrizetben marad. Erről kedden döntött zárt ajtók mögött a Legfelsőbb Bíróság tanácsa, tájékoztatott Alexandra Važanová szóvivő.

„A Legfelsőbb Bíróság tanácsa a mai, zárt ajtók mögötti tárgyalásán indokolatlannak ítélte és elutasította Marian Kočner terhelt panaszát” – pontosított Važanová. A vállalkozó ügyvédje, Martin Pohovej a TASR hírügynökségnek nem tudott nyilatkozni a tanács keddi döntésével kapcsolatban, mivel egyelőre nem ismeri a határozat tartalmát és az írásbeli indoklást sem.

A Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) vizsgálóbírója 2018. december 20-án helyt adott a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze által benyújtott indítványnak. Az ügyész Marian Kočner vállalkozó őrizetének szigorítását javasolta. A bíró azért döntött így, hogy a letartóztatott ne befolyásolhassa a tanúkat. A vállalkozó ellen a csaknem 70 millió euró értékű váltók hamisítása ügyében folyik büntetőeljárás.

A döntés nem volt jogerős. A gyanúsított fellebbezett a döntés ellen, a fellebbezésről kedden döntött a Legfelsőbb Bíróság tanácsa.

 

Kapcsolódó cikkünk

Marian Kočner tavaly kétszer is kérvényezte a szabadlábra helyezését, sikertelenül. A kérelmet mindkétszer elutasította a Specializált Büntetőbíróság, a döntés ellen a terhelt mindkét esetben fellebbezett. A Legfelsőbb Bíróság mindkét fellebbezést elutasította.

Kočner jelenleg a Markízával kapcsolatos, csaknem 70 millió euró értékű váltók ügye miatt van előzetes letartóztatásban. A televízió értékpapírok hamisítása és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt tett feljelentést Marian Kočner és Pavol Rusko, volt gazdasági miniszter és a Markíza volt igazgatója ellen (Pavol Rusko és három másik, alvilági személy ellen a volt TV igazgató egykori üzlettársa, Silvia Volzová elleni gyilkossági kísérlet ügyében is eljárás folyik – a TASR megj.) A Markíza TV képviselői már a per kezdetétől kétségbe vonják a váltók eredetiségét. Azzal érvelnek, hogy azok nem szerepelnek sem a Markíza könyvelésében, sem azoknak a cégeknek a könyvelésében, melyek állítólagos tulajdonában voltak még a jogosulatlan igények támasztása előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?