Önértékelés és önmarcangolás

lf

Ha időnként visszatérő nehézségeink vannak, a legtöbben ösztönösen megpróbálnak elmenekülni előlük. Ha idegesek vagyunk, azonnal meg akarunk nyugodni. Van, aki gyógyszert vesz be, van, aki relaxációs technikákat használ. Kevesebben teszik fel a kérdést, mi okozza a feszültséget, amely elől megpróbálunk elbújni.

Ha nem keresed a gondok okát, időről időre vissza fognak térni. Biztosan a te életedben is fel tudsz fedezni bumerángként visszatérő problémákat. Van, aki folyton rossz emberek társaságába keveredik. Másokat állandóan kihasználnak, esetleg valami miatt folyamatos feszültségben élnek.

Ilyen pillanatokban válaszút előtt állsz: eltemeted a nehézségeket, és a gyógyszerek, gyógymódok világába menekülsz, vagy rögtön felteszed a kérdést, mit rontasz el. Előfordulhat, hogy egyedül is megtalálod a választ, de segítőre is szükséged lehet hozzá. Bárhogyan dönts is, számíts rá, hogy amit megtudsz magadról, nem biztos, hogy tetszeni fog. Az önmegismerésnek ez az útja nem mindig kellemes, de hasznodra válik. Csak ne büntesd magad!

Vannak, akik a felismerések hatására önmarcangolásba kezdenek, amely pusztít. Ha rájössz, hogy mit rontasz el, ismerd fel, és menj tovább! Önmagad megismerése hasznos, az önmarcangolás viszont káros.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?