DAC: Záhumenský a Karvinába igazolt

Záhumenský
Dunaszerdahely |

Kölcsönben a cseh I. ligás Karvinába távozott a DAC labdarúgócsapatától Timotej Záhumenský. Bayoról egyelőre nem egyezett meg a klub a Celtickel, de véglegessé vált a csapat felkészülési menetrendje.

Záhumenský tavaly nyáron érkezett Dunaszerdahelyre, és 19 mérkőzésen szerepelt a sárga-kékeknél. A 23 éves védő iránt már hosszabb ideje érdeklődött Norbert Hrnčár, a Karviná szlovák vezetőedzője. „Timotejt még besztercebányai ifiként ismertem meg. Jó testfelépítésű bal oldali védőt kerestünk” – nyilatkozta klubja honlapjának Hrnčár. Záhumenský – aki a cseh bajnokságban 15., kieső helyen álló Karviná első téli igazolása – féléves kölcsönjátékban egyezett meg új egyesületével, amelynek nyáron elővásárlási joga lesz rá.

A Karviná keretében ősszel egy másik korábbi DAC-játékos, Kocsis Gergő is szerepelt, de mindössze egy bajnokin és két kupameccsen lépett pályára.

Mint arról korábban hírt adtunk, a dunaszerdahelyiek Vakoun Issouf Bayo eladásáról is tárgyalnak, ám a Celtic első ajánlatát elutasították az elefántcsontparti csatárért. A Sky Sports értesülése szerint első körben 1,8 millió fontot kínált a skót bajnokság listavezetője a Fortuna Ligában tízgólos Bayóért. „Megerősíthetem, hogy az ajánlat nem egyezett meg a mi elvárásainkkal, de továbbra is kapcsolatban vagyunk a Celtic képviselőivel, és nyitottak vagyunk a tárgyalásokra” – idéze a brit tv-csatorna honlapja Jan van Daelét, a DAC sportigazgatóját. 

A sportnapilap értesülései szerint két másik DAC-futballista, Roland Černák és Dominik Špiriak Nagymihályra távozhat.

Közben ismertté vált a csapat első ellenfele a felkészülési időszakban. A sárga-kékek január 12-én kezdik meg a gyakorlást, és január 17-én a III. ligás galántaiak ellen lépnek először pályára. Változott a gárda törökországi edzőtáborának műsora is, az eredetileg tervezett három mérkőzés (Lech Poznan, Esbjerg, Olimpija Ljubljana) helyett négyet fognak játszani, találkoznak a romániai III. ligás csíkszeredaiakkal is.

Szintén a klubhoz kapcsolódó hír, hogy a sárga-kékek egykori edzője, a nemrég maláriában elhunyt Stanislav Lieskovský temetése szombaton, 13 órakor lesz a diósförgepatonyi temetőben.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?