Kilencedszer hív Gútára a maraton

gútai maraton
Gúta |

Szombaton (rajt 10.00 a Vásár téren) kilencedszer dördül el az ágyú, hogy elindítsa a Vízkereszt-maraton, Félmaraton és Maratonváltó mezőnyét. Az előzetes nevezések alapján félszáz körül jár az indulók száma, de várhatóan az időjárás dönti el, hogy felkúszik-e a létszám háromszázra. 

„Nagyon sok a jelentkező, egyre többen fedezik fel maratonunkat. Arra kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen, és legyen idő a jelentkezésre, mert az ágyú hangja pont tízkor megszólal – figyelmeztette a versenyzőket Zsélyi Zoltán szervező. – Mi nem a nagynevű sportolókat hívjuk, de előfordul, hogy mégis felbukkannak köztük nagy sporttettekre képes emberek. Ősszel tapasztaltuk, hogy a tavalyi Spartathlon női versenyének második helyezettje, aki megvédte korábbi pozícióját, egy éve nálunk is versenyzett. Az esztergomi Maráz Zsuzsanna edzés gyanánt futotta le maratonunkat, s történetesen nálunk is második lett a nők között. Ezt a számot a budapesti Vágó Boglárka nyerte, a férfiaknál pedig a lučatíni Tibor Kováč diadalmaskodott. Félmaratonon a dubnicai Miroslav Ilavský hatalmas pályacsúcsával hívta fel magára a figyelmet, a nők között a győri Árus Kovács Zsuzsanna nyert. Váltóban pedig a szenciek. Én ezúttal nem indulok, gyakorlott maratonfutóként, aki már száznál több versenyt teljesített, tudom, hogy nekünk nem csak a negyvenkét kilométer a megtétele a fontos, mi szeretjük a kihívásokat, örülünk, ha valami emlékezetes is akad közben, és ezt a nehézséget le is küzdjük.” Gútán a legjobbak bőséges ajándékkosarat kapnak, minden résztvevőnek egyedi öntött érem jár, a 17 kategória legjobb triója kupát és zoboraljai bort vihet haza, s utána eszem-iszom vár mindenkire. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?