Csökkenthetik a városi képviselők illetményét Galántán

Galánta
Galánta |

Idén változhat a városi képviselőtestület tagjainak illetménye. A tervek szerint Peter Paška polgármester a januári ülésen terjesztheti a javadalmazás csökkentéséről szóló javaslatát a plénum elé.

 

A novemberi önkormányzati választási kampány meghatározó témája volt, hogy mennyi pénzt kapnak munkájukért a város képviselői. Paška néhány nappal a voksolás előtt a közösségi oldalán, valamint a városi lap választási különszámában tájékoztatott arról, mennyit kerestek a képviselők. „A képviselői fizetésekre már évek óta több pénz megy el, mint a kultúrára, a sportra és a polgári társulások támogatására összesen” – írta a polgármester, de elismerte, később megduplázták például a sporttevékenységek támogatására szánt keretet. Paška a környékbeli városok képviselőinek bevételeivel is összehasonlította a galántai városatyák illetményét. Az előző képviselőtestület tavasszal tárgyalt a képviselők és a szakbizottságok tagjainak kifizetett összeg radikális csökkentéséről. A polgármester javaslata szerint például egy ülésen való részvételért 100 euró helyett 20-at kaptak volna a képviselők, havi 90-ről 10 euróra csökkentette volna a képviselők munkájáért járó jutalmat, a szakbizottsági elnökök ülésenként 120 helyett 10 eurót, a tagok félévente 140 helyett 60 eurót kaptak volna. A pénzügyi bizottság is saját anyagot dolgozott ki, végül csak a bizottság javaslatáról szavaztak a képviselők. Eszerint a törvénnyel összhangban a polgármester havi bérének tizenketted részét kapják meg illetményként a képviselők. Peter Paška havonta 2414 eurót vihet haza.

Peter Závodský, a pénzügyi bizottság elnöke már az új testület alakuló ülése után jelezte, hamarosan a vitás témák is terítékre kerülnek Galántán. „Úgy látszik, a választás után már nem olyan fontos a képviselők fizetése” – jegyezte meg Závodský, aki felszólította a polgármestert, a következő ülésen terjessze a képviselők elé az erről szóló javaslatot.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?