Bugár számára elképzelhetetlen, hogy a koalíció közös elnökjelöltje legyen

Pozsony |

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke számára elképzelhetetlen, hogy az összes koalíciós párt közös államfőjelöltje legyen. A Smer-SD és az SNS pártok még nem jelentették be, kit indítanak az idei elnökválasztáson. A Most-Híd néhány hónapja megpróbált megegyezni egy közös jelöltben, sikertelenül, így minden koalíciós párt saját jelöltet indít.

 

„El tudják képzelni, hogy a legerősebb parlamenti párt ma ne indítana saját jelöltet? Én nem. Ezt nem engedhetik meg maguknak” – jelentette ki a pártelnök a TASR hírügynökségnek.

Bugár attól tart, hogy a jelöltek magas száma miatt a választások második fordulójában teret nyerhet a szélsőségesség. „Van rá esély. Például (Štefan – a TASR megj.) Harabin jól teljesít a felméréseken. És ő egy szélsőséges nézeteket valló ember. Viszont az emberek fognak dönteni” – nyilatkozta Bugár, akinek célja, hogy bekerüljön a második körbe.

 

Kapcsolódó cikkünk

Ha megnyerné az elnökválasztást, el kellene hagynia a pártját. Bugár szerint a Most-Híd pártban már fontolgatják, ki lehetne az utódja. A jelenlegi elnök nem említett neveket, csak annyit mondott, hogy mmindenképpen egy ismert politikusról lenne szó.

„Beszélünk róla, de még nem tartunk itt. Ha nyernék, lenne elég idő megválasztani a pártelnököt. Ő nem lehet egy ismeretlen valaki. Csak ismert, végrehajtó hatalmi tisztségekben is látható emberek jöhetnek számításba” – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?