Zólyom–Ipolyság: újra jár a vonat

vonat vasút illusztráció
Kassa/Pozsony |

Megerősíti a Kassa és Pozsony közti járatait január 4. és 7. között a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK), január 2-tól pedig tizenöt év kihagyás után visszatértek a vonatok a Zólyom és Ipolyság közötti szakaszra.

Az első különjáratot pénteken indítják Pozsonyból Kassára 13.49-kor, Kassáról Pozsonyba pedig hétfőn 14.14-kor. A társaság a két különjárat mellett a január 4. és 6. között közlekedő további tizenöt menetrend szerinti járatát is megerősíti. Minden szerelvény tíz másodosztályú kupéból áll.

Tomáš Kováč, a vállalat szóvivője arra is figyelmeztetett, hogy ilyenkor immár hagyományosan az ország nyugati felébe tartó vonatok iránt a legnagyobb az érdeklődés. A ma induló vonatokon, beleértve az éjszakai járatokat is, több mint 90 százalékban elkeltek a helyjegyek. A helyjegyek 89 százaléka már a csütörtökön közlekedő vonatokon is elkeltek. Ezért Tomáš Kováč arra kéri a ZSSK utasait, hogy a következő napokban időben vegyék meg menetjegyeket, helyjegyet. Ezt a klasszikus pénztárak mellett a vállalat honlapján és mobiltelefonos alkalmazás segítségével is megtehetik.

A ZSSK egy évvel ezelőtt, az ünnepek alatt többmint másfélmillió utast szállított az országban.

Január 2-tól egyébként tizenöt év kihagyás után visszatértek a vonatok a Zólyom és Ipolyság közötti szakaszra. A két város között 22 szerelvény közlekedik, elsősorban munkanapokon. Összesen 11 vonat fog járni a Zólyom–Ipolyság vonalon, 4 vonat a Gyűgy–Ipolyság és további 7 vonat pedig a Korpona–Zólyom szakaszon. Ipolyságon csatlakozásuk lesz a Csata irányába tartó vonatokra, míg Zólyomban leginkább a távolsági – Pozsony és Kassa irányába tartó – vonatokhoz igazodnak. Kellő érdeklődés esetén a közlekedési minisztérium kész kibővíteni a közlekedést a hétvégékre is. Zólyom és Ipolyság között 2003-ban szűnt meg a személyforgalom. (TASR, nr, ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?