Még lehet pályázni Pozsony megye támogatásaira

Hétszer csapott a villám a pozsonyi várba
Pozsony |

December közepéig több mint négyszázan kértek támogatást a megyei önkormányzattól. A jelentkezők 750 ezer eurót kértek kulturális programok szervezésére és a turizmus fejlesztésére.

A napokban lezárult a Pozsony megyei önkormányzat két pályázati felhívása. Kultúraszervezésre 367, az idegenforgalommal kapcsolatos tevékenységekre 51 pályázó kért támogatást. A projektek összköltsége mintegy háromnegyed millió euró. Juraj Droba megyeelnök reámutatott, nem végleges számokról van szó, ugyanis a kérvényeknek még meg kell érkezniük a hivatalba. „Ezután ellenőrzik, formailag megfelelnek-e a követelményeknek. Azok, amelyek átmentek a rostán, szakmai bizottság elé kerülnek, amely pontozza a projekteket. Végül a megyei képviselők döntenek a tervezetek támogatásáról” – tette hozzá Droba. Két további pályázati kiírásra még január közepéig lehet jelentkezni. Január 18-án zárul a sporttevékenységek rendszerszintű fejlesztésének támogatására kiírt pályázat. Idén közel 131 ezer eurót osztanak szét a kérvényezők között.

Lucia Forman, a megye szóvivője közölte, azok a megyei és a megyében működő nemzeti sportklubok kérvényezhetnek dotációt, amelyek 23 évnél fiatalabb gyerekkel foglalkoznak. További, mintegy 240 ezer eurót szánnak a sportra, sportrendezvények szervezésére és támogatására. Az ifjúsági projektekre több mint 65 ezer eurót különítettek el, közel 333 ezer eurót pedig a falvak és városok fejlesztésére, környezetrendezésre és a klímaváltozás hatásainak csökkentésére használhatnak fel az eredményes pályázók. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?