Teszt: A bangkoki Mercure Hotelben jártunk

Mercure Bangkok Sukhumvit 11

Thaiföld fővárosában nagyon sok jó minőségű szálloda van, és az is vonzóvá teszi ezt a várost, hogy Bangkokban olcsón foglalhatunk négy- és ötcsillagos hoteleket. Már napi 30–40 euróért megszállhatunk egy nagyon jó minőségű szállodában. Persze, ha nem vagyunk elég alaposak, melléfoghatunk. A négycsillagos Mercure Bangkok Sukhumvit 11 hotelben jártunk. 


 

A foglalás előtt nagyon vonzó képeket láttunk a hotelről, a szobák is szépek voltak, az ár is megfelelt (naponta 33 euró volt, reggelivel, személyenként), az elhelyezkedés is tetszett (közel a magasvasút, így bárhova könnyen eljuthatunk), sőt, az interneten található értékelések is meggyőzők voltak. Kell ennél több? Igen, megnyomni a foglalás gombot, és várni az utazást. 

 

Bejelentkezés 

A bejelentkezés rugalmas volt, a magasabb státuszú törzsvendégkártya láttán azonnal elvezettek bennünket egy másik check-in pulthoz (amely a kiemelt vendégeknek járó helyiségben volt), itt a papírmunka intézése idejére megkínáltak bennünket egy üdvözlőitallal, valamint fogyaszthattunk az ott feltálalt ételekből, nassolnivalókból, italokból – természetesen kávé és üdítő is járt. A lányok hamar végeztek a munkával, és már meg is kaptuk a szobákhoz tartozó kártyákat. 

 

Szoba és fürdőszoba

Belépve a szobába nem volt kérdés, hogy nagyon jó választás volt ez a hotel. Hatalmas szoba, nagyon szép berendezés, óriási, kényelmes ágy, hófehér ágynemű, kanapé, két tévé, íróasztal és nagyon modern fürdőszoba fogadott. Sőt, a minibárban található italok ingyenesen fogyaszthatók (ez gyakorlatilag ingyen vizet, üdítőket jelent), és naponta töltik. A szobához kávégép is tartozik, naponta új kapszulákat hoznak. Ahogy a szoba, úgy a fürdőszoba is nagyon szép, modern és nem utolsósorban hatalmas. A törölközők szintén újak, puhák, hófehérek – mint egy ötcsillagos szállodában. A bekészített tusoló–sampon kombinációval már nem lehet elégedett a vendég, a 30 ml-es kiszerelés kevés, így jeleztük a személyzetnek, töltse fel. Tapasztalataink szerint ilyenkor több darabot is hoznak, de itt ért az első meglepetés: egy-egy darabot hoztak csak – igaz, azt gyorsan. 

 

Reggeli, étkezés

Másnap a reggeli némi csalódást okozott: a kínálat nagyon átlagos volt, a gyümölcsök közül az ananász szinte ehetetlen – nagyon erjedt – volt, a feltálalt ételek inkább egy átlagos, háromcsillagos hotel reggelijére hasonlítottak. A személyzetnek a kávégéppel is meggyűlt a baja, valamiért gondot okozott a „kávét tejjel” kérés, igaz, kis ügyködés, várakozás után meghozták ezt is. Bár az egész nap működő étterem (ahol felszolgálták a reggelit) értékelése nagyon jó volt, mi mégsem vacsoráztunk itt, így nem tudjuk, vacsoránál is olyan szerencsétlen-e a személyzet, mint a reggelinél. Másnap már az executive lounge-ban reggeliztünk – de ott sem volt sokkal jobb a helyzet. Hiába kértük chilivel, sajttal és rizses körettel a tojást, a feltálalt rántottában volt gomba, sonka, hagyma, csak chili és sajt nem – igaz, a rizst eltalálták… 

 

Szolgáltatások

A szállodában természetesen van edzőterem (viszonylag jól felszerelt), nagyon szép medence, bárral, így itt lehet kicsit relaxálni. A szobához hasonlóan ezzel sem volt semmi gond, nagyon szép és hangulatos része volt ez a szállodának. 

 

Összegzés

Mikor jó egy szálloda? Ha az ott-tartózkodás után azt mondja a vendég, hogy ha legközelebb a városban jár, akkor ugyanott szeretne megszállni, hiszen elégedett volt, nem akar újabb szállodával kísérletezni. A Mercure Bangkok Sukhumvit 11 hotellel kapcsolatban ez nem mondható el, az érzések ugyanis nagyon vegyesek, hiába fantasztikus a szoba, jó az elhelyezkedés, ha a reggeli – finoman szólva is – csak átlagos, a személyzet pedig nem képes felnőni a feladathoz. Igaz, mivel még nagyon új a hotel, ez lehet kezdeti hiányosság, amelyet hamarosan javítanak. Talán egyszer újra visszatérünk, addig azonban inkább egy másik hotelben szállunk meg – ahol nemcsak a szoba minősége, hanem a reggeli és személyzet is igazolja: egy felsőkategóriás, nagyon jó minőségű szállodában vagyunk. 

 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?