Vlhová nyerte az oslói paralell szlalomot

Petra Vlhová
Oslo |

Öt második hely után győzött műlesiklásban az alpesisí-Vk aktuális szezonjában Petra Vlhová. A szlovák versenyző az Oslo-Holmenkollenben rendezett paralell szlalom döntőjében a szakági és az összetett Vk éllovasát, Mikaela Shiffrint győzte le.

 

Vlhová végig nagyon magabiztosan versenyzett, a nyolcaddöntőben a svájci Danioth-t, a negyeddöntőben az olasz Curtonit, az elődöntőben pedig a svéd Swenn Larssont utasította maga mögé.

Shiffrin az első két körben nem igazán volt meggyőző, de az elődöntőben Wendy Holdener ellen már ismét remekül elkapta a ritmust.

A döntőben így az idei szezon két legjobb műlesiklója, az eddigi 5 szlalomot megnyerő Shiffrin és a mind az ötször második Vlhová csapott össze.

 

Kapcsolódó cikkünk

A szlovák síző az első futamban hiba nélkül siklott, és 21 századmásodperc előnyre tett szert. A második futamban volt egy apró megingása, már úgy tűnt, Shiffrin beéri, de akkor az amerikai versenyző is rontott, így végül Vlhová még növelni is tudta az előnyét, összesítésben 39 századdal nyert.

"Végre sikerült legyőznöm Mikaelát. Ez egy csodálatos nap volt. Ha Mikaelával versenyzem, mindig igyekszem a maximumot nyújtani, amikor áthaladtam a célvonalon, elképesztően boldog voltam" - nyilatkozta Vlhová.

Vlhovának ez a 6. Vk-futamgyőzelme összesítésben, és a második az aktuális szezonban: néhány napja Semmeringben óriás műlesiklásban is győzött.

Az összetett Vk-t Shiffrin vezeti, Vlhová a második.

A Vk-sorozat január 5-én Zágrábban folytatódik, ismét műlesiklással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?