Megtalálták az uráli bányában rekedt építőmunkások holttestét

bánya illusztráció
Perm |

Megtalálták a Permi területen fekvő Szolikamszkban található káliumbányában rekedt kilenc építőmunkás holttestét, a bányában tűz volt, s vélhetően megfulladtak a füstben - közölték vasárnap az illetékes mentőszolgálatok.

Nem sokkal korábban Makszim Resetnyikov permi kormányzó bejelentette: nincs esély a munkások kimentésére.

"Mindent megtettek, hogy kihozzák a kilenc építőmunkást a bányából. Hat alkalommal próbáltak eljutni hozzájuk és kísérelték megállítani a tüzet. Azt mondják, nincs már erre esély" - írta a mentőkről hivatalos Instagram-oldalán Resetnyikov, aki egyúttal részvétét nyilvánította a munkások hozzátartozóinak, és megígérte, hogy minden segítséget megadnak nekik.

A bejelentést követően a mentők még egyszer leereszkedtek a mélybe, és először nyolc holttestet, majd rövid időn belül a kilencediket is megtalálták.

Az Uralkalij vállalat üzemeltette bányában szombaton ütött ki tűz 364 méteres mélységben, miközben betonoztak az építőmunkások, akik 17-en voltak.

A bányamentőknek korábban sikerült nyolc munkást a felszínre hozniuk, de hat sikertelen próbálkozás után sem tudtak eljutni a bányában rekedt kilenc másik munkáshoz, akikkel megszakadt a kapcsolat. A mentést a hőség, a továbbra is égő tűz és a sűrű füst nehezítette, illetve a munkások vélt tartózkodási helyét nem tudták megközelíteni.

A permi kormány tudatta: a tüzet szinte mindenhol eloltották, már csak egy helyen kell a lángokat megfékezni.

Az Uralkalij korábbi közlése szerint metángázrobbanás nem történt, egy padozat kapott lángra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?