Afganisztánban szolgáló szlovák katonákat látogattak meg Pellegriniék

Afganisztán
Pozsony |

Peter Gajdoš védelmi miniszter (SNS), Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) és Daniel Zmeko, a Szlovák Fegyveres Erők vezérkari főnöke csütörtökön (12. 20.) meglátogatta a Resolute Support művelet keretén belül Afganisztánban szolgáló szlovák katonákat.

A szokásos, karácsony előtti látogatáson átadták a magukkal hozott fát, jelképes ajándékokat és a karácsonyi káposztaleveshez szükséges alapanyagokat. A TASR-t Danka Capáková, a Védelmi Minisztérium szóvivője tájékoztatta.

„Minden Afganisztánban szolgáló katonának óriási csodálat és köszönet jár, mert a munkájukkal hozzájárulnak a biztonságosabb és stabilabb közeg kialakításához, nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is" – mondta Gajdoš, aki azt is hozzátette, hogy mióta a szlovák fegyveres erők részt vesznek a műveletben, összesen 358 szlovák katona, ebből 22 nő volt Afganisztánban.

Pellegrini is nagyra értékelte az Afganisztánban szolgáló szlovák katonák tevékenységét. „Ezzel a látogatással és a jelképes ajándékokkal szeretnénk kifejezni a köszönetünket és a tiszteletünket, amelyet azok iránt a katonák iránt érzünk, akik az életüket kockáztatják, és méltón képviselik az országot. Hálásak vagyunk, amiért Szlovákia jó nevét öregbítik” – mondta.

 

Gajdoš ezen kívül átadta a segélycsomagot, amelyet Szlovákia készített a Mazár-e Sarif városában élő gyerekek számára. A csomag tartalma 540 lány és fiú iskolai egyenruha volt.

A minisztérium szóvivője szerint jelenleg 36 szlovák katona vesz részt a Resolute Support műveletben Afganisztánban, akik főleg tanácsadói és támogatói feladatokat látnak el a légi személyzet, a speciális erők, valamint az egészségügyi szolgálat terén.

A nemzetközi válságkezelési műveletekben jelenleg 474 hivatásos katona vesz részt. A Védelmi Minisztérium információi szerint a Szlovák Fegyveres Erőktől eddig összesen 18 500 tag tevékenykedett külföldön.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?