Négy DAC-játékos az ősz válogatottjában

bayo csúszik
Dunaszerdahely |

A DAC-ból Ľubomír Šatka, Eric Davis, Kalmár Zsolt és Vakoun Issouf Bayo kapott helyet a labdarúgó Fortuna Liga őszi idényének álomcsapatában.

A listavezető Slovanból is négyen kerültek be a legjobb tizenegybe, amelyet a hivatalos statisztikák alapján állítottak össze. Az ősz álomcsapata: Dominik Holec (Žilina)–Mitch Apau (Slovan), Ľubomír Šatka (DAC), Vaszil Bozsikov (Slovan), Eric Davis (DAC)–Kristi Qose (Ružomberok)–Nikola Gataric (Sereď), Kalmár Zsolt (DAC), Moha (Slovan)–Andraz Sporar (Slovan), Vakoun Issouf Bayo (DAC).

Vakoun Issouf Bayo nyerte a novemberi Hónap gólja-szavazást. Az idény négy voksolásából háromszor DAC-játékos győzött – augusztusban Vida Kristopher, októberben Ľubomír Šatka nyert. A 21 éves elefántcsontparti támadó Rózsahegyen lőtt gyönyörű gólt, miután észrevette, hogy a hazai kapus kint áll a kapujából. Egyébként Bayo ugyanezzel a találattal a DAC Év gólja-ankétján is az élen végzett.

A sárga-kékek január 12-én, szombaton kezdik meg a felkészülést. Az alapozás első tizenegy napját hazai környezetben tölti a csapat, január 23-tól kéthetes edzőtáborozásra utazik a törökországi Belekbe. Összesen hét edzőmeccs van tervben, ebből kettőt még az edzőtábor előtt, hármat Törökországban, az utolsó kettőt pedig ismét idehaza abszolválja a DAC. Belekben a lengyel Lech Poznannal, a dán Esbjerggel és a horvát Olimpija Ljubljanával találkozik a sárga-kék együttes. A tavaszi idény előtti főpróbán az osztrák Mattersburggal mérkőzik a DAC, majd öt nappal a ligarajt előtt a III. ligás bősi csapattal találkozik a Hyballa-legénység.

Az is biztossá vált, hogy a Fortuna Liga 19. fordulójának slágermérkőzése, a DAC–Slovan rangadó február 16-án, szombaton 16 órakor kezdődik a MOL Arénában, és az STV 2 élőben közvetíti. (sz. z.)

Érdekes

A DAC edzőmeccsei

2019. január 17., csütörtök: még nincs ellenfél

2019. január 19., szombat: DAC–Soroksár (NB II-es)

2019. január 25., péntek: DAC–Lech Poznan

2019. január 29., kedd: DAC–Esbjerg

2019. február 4., hétfő: DAC--Olimpija Ljubljana

2019. február 9., szombat: DAC–Mattersburg

2019. február 11., hétfő: DAC–Gabčíkovo

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?