Lekváros linzer

lekv

Hiába elengedhetetlen a bejgli, a vaníliaillatot árasztó, ha nem fogynak el, hetekig is elálló apróságok azért is hasznosak, mert ha váratlan vendég toppan be, van mivel megkínálni.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 csipet só,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 db tojássárgája,
  • 1 db citromhéj,
  • 1 késhegynyi sütőpor,
  • 20 dkg lekvár/ dzsem (a ragasztáshoz)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A lisztet, a csipet sót és a hűtőből kivett, hideg vajat tálba tesszük, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk hőjétől. Ha összeállt a tészta, nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, majd tetszés szerinti formával szúrjuk ki. Tepsi méretű sütőpapíron nyújtsuk a tésztát, azon is szúrjuk ki. A fölösleges tésztadarabokat szedjük ki. Így nem kell mozgatni. Ha ragadna a tészta, vékonyan lisztezzük. Vagy tegyük hűtőbe. Sütőpapíron süssük 170 fokon 10 percig. Ne barnítsuk meg! Szinte fehérnek kell maradnia. Ha kivesszük, lágynak fog tűnni, de ahogy hűl, úgy dermed. Ha kihűlt, lekvárral ragasszunk össze 2 darabot. Pár perc múlva már porhanyós lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?