Mandulás pisztráng

ma

A legtöbb helyen a karácsonyi menü húslevesből, sült pulykából (ez lehet szalonnával tűzdelt, gesztenyével töltött) áll, ehhez társul a bejgli, a püspökkenyér és társai. Mivel a változatosság gyönyörködtet, próbáljunk ki néhány olyan fogást, amelyre még álmunkban sem gondoltunk.

Hozzávalók:

  • 4 db pisztráng,
  • tengeri só,
  • fehér bors,
  • rozmaring,
  • 1 ág kakukkfű,
  • 4 ek olívaolaj,
  • 2 db citrom,
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

A pisztrángokról lekapargatjuk a pikkelyeket, a szemeiket eltávolítjuk. Kívül-belül gondosan megmossuk a halakat. Besózzuk őket, a belsejükbe hintünk egy kevés borsot, elosztjuk bennük néhány ág rozmaring és a kakukkfű lecsipkedett levelét. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Azután megfordítjuk őket, és további 10 percig sütjük. A citromokat felvágjuk szeletekre, és elrendezzük 4 tányéron. Rájuk fektetjük a pisztrángokat, végül megszórjuk őket egy kevés szeletelt mandulával. Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?