Újra jegesmedvék a Félúti-tóban

Jegesmedvék
Dunaszerdahely |

Ezüstvasárnap kora délután immár tizenötödik alkalommal randevúznak a téli fürdőzés szerelmesei a dunaszerdahelyi Thermálpark szomszédságában található Félúti-tónál. 

A Pozsonyi Jegesmedveklub (Ľadové Medvede Bratislava) és a dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás hagyományos adventi túlélőpróbáján a téli fürdőzés megszállottjainak merülésére, valamint a legedzettebbek 750 méteres úszására kerül sor. „A távot nem véletlenül választottuk, ugyanis ezt a háromnegyed kilométert úszta a leggyakrabban Makai József, a dunaszerdahelyi úszások ötletgazdája, egyik elindítója, akire stílszerűen a hűs habokban emlékezünk. A legtöbben Pozsonyból érkeznek, de Gútáról, Komáromból, Privigyéről és Zsolnáról is várunk résztvevőket a Csallóköz szívébe. Az illusztris merülők között lesznek az idén a La Manche csatornát háromfős váltóban meghódító dunaszerdahelyi Sportfanatic sportklub tagjai, Nyáry Richárd, Pék Dezső és Pék Endre” – tájékoztatta lapunkat az adventi hangulatban zajló közönségvonzó rendezvényről Mészáros József, a dunaszerdahelyi téli úszások szervezője, aki fia, Máté társaságában szintén vízbe száll. A jeges fürdőzés szerelmesei az ünnepi köszöntőt követően előbb eléneklik himnuszukat, majd két órakor vízbe szállnak, s felkészülésük függvényében igyekeznek minél több időt eltölteni a vízben. A megengedett maximum egyébként 22 perc. Tavaly Mészáros Máté, saját felelősségére, 27 perc 11 másodpercet tempózott a hűs habokban. Az élmény ezúttal is garantált, de a szervezők bónuszként gulyással, teával és forralt borral is kedveskednek a tóhoz kilátogató nézőknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?