Belharc dúl az MKP gútai alapszervezetében

Gúta
Gúta |

Az Magyar Közösség Pártja Országos Etikai Bizottságához fordult kilenc gútai MKP-tag, mivel úgy vélik, a párt helyi elnöke, Viola Miklós sorozatosan megszegi a párt alapszabályzatát.

A beadványt Tóth Péter és Nagy Jenő személyesen adta le a párt pozsonyi központi irodájában, az Országos Etikai Bizottság elnökének címezve. Zupkó Mária, a bizottság elnöke lapunknak megerősítette a beadvány iktatásának tényét, de tartalmáról nem nyilatkozott. „A szabályzat értelmében a bizottságnak 15 napon belül kell foglalkoznia vele” – tette hozzá. Szűkszavúan nyilatkozott Nagy Jenő is, annyit árult el csupán, hogy mind a kilenc aláíró képviselő-jelöltként indult a novemberi helyhatósági választáson.

Az már a jelöltállításkor és a választási kampány során is érezhető volt, hogy különböző csoportok feszülnek egymásnak az MKP gútai alapszervezetében, és a választások után sem nyugodtak meg a kedélyek. Egy nappal az új testület eskütétele és a frakciók megalakulása után már ki is zárták az MKP-frakcióból Samu Istvánt, az indoklás szerint bizalomvesztés miatt. Most pedig a helyi elnök tevékenységével szemben fogalmazták meg kifogásaikat a vele elégedetlen tagok. Viola Miklós, aki tagja az újonnan felállt testületnek, lapunk kérdésére elmondta, nem tudja, mi lehet a beadványban, egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott róla. „A múlt héten volt alapszervezetünk elnökségi ülése, ott senki nem élt panasszal – árulta el. – Úgy vélem, a beadvány egyfajta válasz arra, hogy Samu Istvánt javaslatomra kizártuk a frakcióból.”

December 17-én, hétfőn Komáromban ülésezik az MKP Országos Elnöksége, amelyre értesülésünk szerint meghívást kapott a gútai alapszervezet vezetése is.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?