Javulás a Lévai járás fociéletében

focilabda

Értékelő taggyűlést tartott a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség, a tanácskozáson huszonhat klub képviseltette magát.

Urbán Ferenc elnök többek között azzal büszkélkedett, hogy idén végre emelkedett a játékvezetők száma, így nem állt be a régebbi siralmas helyzet, hogy sok esetben laikusok fújták a mérkőzéseket. „Szakbizottságaink is kifogástalanul működnek és végre az edzői és módszertani testület is hallat magáról. A közelmúltban tizennégyen végezték el az edzői tanfolyamot, így a csapatok zömében már képzett szakemberek irányítják a munkát. Pillanatnyilag kitűnő hangulat uralkodik szövetségünk berkeiben” – állapította meg a területi szövetség első embere.

„A napokban lejárt a MEVA sportszereket gyártó céggel kötött kétéves szerződésünk, ezért új megállapodást kötöttünk velük. A társaságnak köszönhetően pénztárcakímélő áron jutnak hozzá klubjaink a sporteszközökhöz. A korosztályos járási válogatottjaink is tetszetős szerelésben léphetnek pályára a különféle kerületi megmérettetéseken” – tudtuk meg Saliga Józseftől, a területi szövetség sporttechnikai bizottsága elnökétől.
Az összejövetelen három sportembert is megjutalmaztak: Michal Haščákot, a hontfüzesgyarmatiak vezetőségi tagját, Gyurján Róbertet, a peszektergenyeiek edzőjét és Szikora Gábor ipolysági játékvezetőt.

„Az egyetem elvégzése után huszonnégy évesen kezdtem el bíráskodni. Emlékezetemben máig élénken él az első meccsem, amikor a felsőtúriak és nagysallóiak találkozóját irányítottam. Büszke vagyok arra, hogy megannyi volt diákom is nyomdokaimba lépett, akik ma már elismert sípmesterek. A hatodik ikszen is túl hétvégeken időnként négy-öt összecsapás levezénylését is vállalom” – büszkélkedett Szikora Gábor. A helyi Pongrácz Lajos Alapiskola és a Szondy György Gimnázium testnevelés-földrajz szakos tanára rendszeresen kiveszi részét a középiskolák nemzetközi focitornája, az Ipoly-kupa és a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságának szervezéséből.

Egyébként a felnőttek lévai járási bajnokságaiban összesen negyven csapat futballozik. Kevés területi szövetség van hasonlóan kedvező helyzetben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?