Élről fordul a gólerős somorjai újonc

 ŠTK Šamorín

Újoncként telel az élen a somorjai STK fakócsapata a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport (VI.) ligájában. 
 

A Johancsik Patrik edző által irányított alakulat elsősorban gólokban bővelkedő látványos támadófocival került a szurkolók figyelmének a fókuszába. A listavezető futballistái tizenöt őszi bajnoki összecsapáson hatvannégyszer (!) találtak az ellenfelek kapujába, az értékelt időszakban gólrekorddal is büszkélkednek: vendégként 11:1 arányban hengerelték le a hegyéteieket. Bujka Nicolas húsz találatnál jár, és hét góllal vezeti a góllövőlistát. De vajon lehet-e újoncnak titulálni egy olyan együttest, melynek mezét a sikeres légiós múlttal rendelkező Horváth Csaba, vagy Viola Gergely, Németh Tamás, Bujka Nicolas viseli? 


„A bajnoki nyitány előtt nem beszéltünk konkrét helyezésről. Azt viszont célul tűztük ki, hogy az ificsapatból kiöregedett futballistáknak kínálunk bizonyítási lehetőséget. Korábban szétszéledtek, zömmel elkallódtak. Heti három edzéssel, egy bajnoki párharccal igyekszünk továbbképezni őket. Észleltem rajtuk a tudásvágyat, az igyekezetet. Szakmai munkánkat, tehetségüket minősíti, hogy két labdarúgónk a II. ligás csapatunkkal kezdi el a téli felkészülést. Természetesen az A csapat bővebb keretéből is kapunk egy-két játékost, ők szívesen jönnek a B csapatot kisegíteni. A támadófocit preferálom, erre építjük taktikánkat” – ecsetelte a nevelésre összpontosító focifilozófiájukat Johancsik Patrik. 

Érdekesnek találtuk, hogy öt pontot vendéglátóként hullajtottak el. Olyan párharcokon, melyeken a mezőny leggólerősebb kollektívája gólképtelennek bizonyult. „A pozsonyeperjesiek elleni bajnokin felborult a pálya, mégis a vendégek 1:0-s győzelme került a jegyzőkönyvbe. A szentmihályfaiak elleni találkozón is fölényben futballoztunk, de ismét ziccerek sokaságát puskáztuk el. Az idény másik vereségét a csallóközcsütörtökiek otthonában szenvedtük el. Három gólt rúgtunk, de kapusunk ötöt kapott. Szellősen védekeztünk, elégedetlen voltam a produkcióval. A legelégedettebb a gelleiek elleni 6:2-es hazai győztes meccsünkön nyújtott teljesítményünkkel voltam. A 38. percben már 5:0-ra vezettünk. Természetesen nekünk is vannak egyéniségeink, de elsőségünk a kollektíva érdeme. Előnyünkre vált, hogy volt miből válogatnom. Tudtam cserélni, sérülések, lapok miatti eltiltások idején sem volt gond a kényszerpihenőre szorultak helyettesítésével” – folytatta az idény értékelését a tréner, aki elismeréssel szólt a vezetőség munkájáról, a szurkolók buzdításáról. 


Mivel a második helyezett csallóközcsütörtökiektől a bajnokság végén három pontot levonnak, a somorjai fakó előnye fél távnál három pont. „Január 15-én kezdjük el a téli felkészülést. Nehéz tavaszra számítok. Az élről fordulunk, aligha lehet más a célunk, mint a bajnokság megnyerése. Számunkra ugyancsak fontos, hogy játékosaink fejlődése töretlen legyen” – fogalmazta meg a kitűzött célt Johancsik Patrik.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?