A jövő miatt aggódik a 102. születésnapját ünneplő Kirk Douglas

Kirk Douglas
Los Angeles |

Százkettedik születésnapját ünnepelte vasárnap Kirk Douglas amerikai színész-producer, Hollywood aranykorának egyik utolsó élő legendája, aki nagyon hálás a sorsnak a csodálatos életért, amelyet élhet, ugyanakkor aggódva tekint a jövő felé.

 

"A világban zűrzavar uralkodik és a mi feladatunk, hogy rendet tegyünk benne a gyermekeink és az unokáink számára" - mondta a színész a dpa hírügynökségnek adott interjújában. "Mindennaposak a lövöldözések, az iskoláktól kezdve a zsinagógákig. Az embereket zaklatják, megölik az utcákon. A világ túlságosan megosztott és ezt meg kell szüntetnünk" - hangsúlyozta Douglas.

Elmondta, születésnapi kívánságként egy biztonságosabb világot szeretne a jövő nemzedékei számára. "Rengeteg a gyűlölködés manapság, azt kívánom, hogy az emberek bánjanak egymással szeretettel és tisztelettel" - fűzte hozzá a Golden Globe-díjas színész.

Douglas a New York állambeli Amsterdamban született Issur Danielovitch Demsky néven, egy Oroszországból bevándorolt hétgyermekes zsidó család egyedüli fiaként. Édesanyja arra tanította, hogy mindig adjon a nála szegényebbeknek.

"Emlékszem, volt otthon egy apró bádogdobozunk a fal mellett. Ebbe raktuk az adománynak szánt pénzérméket" - idézte fel az interjúban, hozzátéve, hogy noha nekik maguknak is alig volt elég pénzük ennivalóra, az édesanyja mindig gondoskodott róla, hogy legyen valami a perselyben.

 

Kapcsolódó cikkünk

Jelenlegi mindennapjairól mesélve Douglas elmondta, hogy napközben asszisztensével dolgozik legújabb könyvén. "Esténként pedig leülünk a feleségemmel, hogy elmeséljük egymásnak a napunkat, vagy együtt felidézzük a régmúlt emlékeit, ez a mi arany óránk" - jegyezte meg a színész.

Hozzátette: "nincs bakancslistám, csodálatos az életem és fantasztikus a családom. Hálás vagyok mindenért, ami megadatott nekem".

Douglas menye, Catherine Zeta-Jones színésznő egy megható videóval köszöntötte fel vasárnap apósát. "Boldog 102. születésnapot a leggyönyörűbb férfinak. Szeretünk Kirk" - írta Instagram- bejegyzésében a színésznő. 

Több évtizeden átívelő pályafutása során Douglas olyan klasszikusokkal írta be magát a filmtörténetbe, mint a Spartacus vagy A nap szerelmese.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?