MAFFIAGYILKOSSÁGOK: Életfogytiglant kapott Roháč

Jozef Roháč
Pozsony |

Jozef Roháčot, aki jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti Magyarországon, hétfőn a szlovák Legfelsőbb Bíróság háromtagú bírói tanácsa a maffiagyilkosságok ügyében szintén életfogytiglanra ítélte, helyt adva az elsőfokú bíróság – a Bazini Specializált Büntetőbíróság - tavaly áprilisban hozott ítéletének. Roháč nem volt jelen a hétfői ítélethirdetésen.

 

A fellebbviteli bíróság az ügyben tett összes fellebbezést elutasította. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Roháč a várakozásoknak megfelelően nem akarta, hogy Magyarországról Szlovákiába szállítsák, és nem kívánt részt venni a tárgyaláson. Ügyvédjének, Dušan Daňovýnak írásbeli meghatalmazást adott, melynek alapján a tárgyalásra sort keríthettek a vádlott távollétében.

Štefan Harabin, a háromtagú bírói tanács egyik tagja hétfőn, a nyilvános tárgyalás kezdetén kijelentette: a szenátus, amely az ügyben ítélkezik, törvénytelen, és az ügyben manipuláció történt. Hozzátette: erre korábban már többször is figyelmeztetett.

 

Kapcsolódó cikkünk

Roháčot a Sýkora-klán tagjaival együtt hat gyilkossággal vádolják, melyeket 1998-ban és 1999-ben követtek el. A vád szerint meggyilkolták Eduard és Robert Diničet, Alojz Házyt, Daler Hlavačkát, Miloš Piliart és Roman Deákot. Utóbbit 19 lövéssel végezték ki. A gyilkosságokat a vád szerint különös kegyetlenséggel követték el. Roháčot, akit az alvilágban bombaszakértőként tartottak számon, bűnszervezet alapításával, működtetésével és támogatásával is vádolják. A vádlott tagadta bűnösségét.

A hatszoros maffiagyilkosság fő vádlottját, a pozsonyi Sýkora-klán főnökének tartott Róbert „Kýbel” Lališt június 13-án ítélte jogerősen életfogytiglanra a Legfelsőbb Bíróság bírói tanácsa, megerősítve ezáltal a Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) tavalyi ítéletét. Harabin a hétfői tárgyaláshoz hasonlóan akkor is kifogásokat emelt a szenátus összetétele ellen a tárgyalóteremben. Ezt követően megszakították a nyilvános tárgyalást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?