Maláriában elhunyt Stanislav Lieskovský, aki a DAC-ban is játszott

Stanislav Lieskovský

Ötvennégy éves korában elhunyt a DAC egykori játékosa és edzője, Stanislav Lieskovský – adta hírül a dunaszerdahelyi futballcsapat hivatalos honlapja.

 

A tréner legutóbb Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában dolgozott, egy második ligás csapat vezetőedzője volt. A DAC értesülései szerint épp ott kapott néhány hete maláriát, aminek következtében december 9-én este váratlanul elhunyt.

Stanislav Lieskovský (1964. november 5. – 2018. december 9.) szülővárosában, Vágbesztercén kedzett futballozni, ahonnan 1985-ben a prágai Spartához igazolt. A vörösökkel négy év során kétszeres csehszlovák bajnok és csehszlovák kupagyőztes lett. 1989 tavaszán lett a DAC játékosa, 1993-ig maradt Dunaszerdahelyen, egy éves (1991–92) izraeli kitérővel a Beitar Jeruzsálemnél. Később Homonnán, Nyitrán, Bešeňovban, Příbramban, Dubnicán játszott. Német és osztrák alacsonyabb osztályú klubokban is szerepelt. Aktív pályafutása befejeztével a Csallóközben telepedett le, edzőként többször is visszatért a DAC kötelékeibe. Dolgozott az utánpótlásnál, a 2006/2007-es szezonban pedig az A-csapat segédedzője volt, de edzősködött Losoncon is, ez év tavaszán pedig a somorjaiakat irányította.

Edzőként egzotikus országokban is megfordult, Malajziában korrupciós botrányba keveredett, örökös eltiltást kapott, bár állította, fogalma sem volt a piszkos dolgokról.

Lieskovský temetéséről később intézkednek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?