Nagyon-nagyon csúnyán kikaptak a magyar lányok a kézilabda Eb-n

kézi
Nancy |

A magyar női kézilabda-válogatott pénteken este 38-25-re kikapott a címvédő norvég csapattól a középdöntő első fordulójában.

A középdöntő II. csoportjában, Nancyban vasárnap 15 órától a németekkel, szerdán 18 órától pedig a románokkal találkozik a csapat. Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik az ötödik helyért játszhat.

Norvégia-Magyarország 38-25 (19-12)
lövések/gólok: 55/38, illetve 51/25
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 10/8
kiállítások: 10, illetve 8 perc
Magyarország: Kiss É. - Lukács 1, Kovács A. 4, Háfra 1, Mészáros, Kovacsics 3, Schatzl, cserék: Planéta 2, Tóvizi 1, Tóth G. 6, Lakatos 1, Kazai 2, Bíró, Szabó L. 3, Orbán 1.
Még öt perc sem telt el, Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak máris időt kellett kérnie, hogy megnyugtassa játékosait, mert a norvégok sokkal higgadtabbak, pontosabbak voltak (1-3), Katrine Lunde pedig remekül védett. Nem véletlen, hogy ő kezdett a skandinávok kapujában, hiszen a magyar klubcsapatok és a válogatott ellen hagyományosan bravúros teljesítményt nyújt.

A magyarok közül Háfra Noémi az első négy lövését elhibázta, és a többiekkel szemben is kiválóan működött a norvég védőfal. A különbség folyamatosan nőtt (3-8), majd Rasmussen cserékkel próbálkozott, a kapuban például Bíró Blanka váltotta Kiss Évát, és öt perc alatt háromszor is sikerült védenie. Voltak rövidebb jó időszakai a válogatottnak, kétszer is előfordult, hogy két gólt szerzett egymás után, de így sem volt esélye megszorítani ellenfelét, sőt a szünetben már hétgólos hátrányban volt. A norvégok továbbra is gyorsan és sokkal pontosabban játszottak, Lunde kiválóan védett, Heidi Löke pedig mind a hat lövését gólra váltotta az első félidőben.

A második felvonás elején Rasmussen támadásban levitte a kapust, vagyis létszámfölényt teremtett, de ezzel sem tudott előrelépést elérni. A magyarok védekezése továbbra sem állt össze, így a címvédő a 38. percben már 11 góllal vezetett. A dán edző egy újabb időkéréssel igyekezett felrázni együttesét, ez azonban az eredmény további alakulását nem befolyásolta.

Tetemes előnyük birtokában a norvégok pörgetett lövésekkel, ejtéssel és fül mögötti passzal is sikerrel próbálkoztak.
A mezőny legeredményesebb játékosa Heidi Löke volt, aki mind a hét kísérletét gólra váltotta. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC irányítója, Stine Oftedal 8/6-os, klubtársai közül a beálló Kari Brattset 2/1-es, a balátlövő Veronica Kristiansen 6/4-es mutatóval zárt.

A kapusok közül Kiss Éva 22 kísérletből hármat, Bíró Blanka 27-ből kilencet védett. Katrine Lunde 27/11-es, a Siófok KC kapusa, Silje Solberg 12/4-es mérleget produkált.

A két csapat 83. alkalommal játszott egymással, a mérleg magyar szempontból 49 győzelem, három döntetlen és immár 31 vereség.

Spanyolország-Németország 29-23 (17-9)


A csoport állása:
1. Románia 4 pont/2 mérkőzés (60-47), 2. Hollandia 4/2 (56-52), 3. Németország 4/3 (86-84), 4. Norvégia 2/3 (93-89), 5. Magyarország 2/3 (82-92), 6. Spanyolország 0

Az I. csoport (Nantes) állása:
1. Franciaország 4 pont/3 mérkőzés (77-69), 2. Oroszország 4/2 (50-46), 3. Szerbia 2/2 (51-47), 4. Svédország 2/3 (79-81), 5. Montenegró 2/3 (73-77), 6. Dánia 2/3 (78-88)

Érdekes

Rasmussen: mindig egy lépéssel az ellenfél mögött voltunk


„Norvégia mindenben, gyorsaságban, döntésekben, időzítésben is előttünk járt. Szomorúak vagyunk. Ha nem állnak le, nem egy élmény ellenük játszani” - nyilatkozta a dán edző a találkozó után.
Hozzátette, a védekezéssel problémáik voltak, mert bár megbeszélték, mit kellene tenniük, de egy lépéssel az ellenfél mögött voltak. Mint kifejtette, tudták, hogy az ellenfél nagyon éhes lesz a sikerre, és ezt nem tudták megfelelően kezelni.
„Próbáltuk a legjobbunkat adni, de ez kevés volt. Nem tudtuk megállítani őket, minden játékelemben jobbak voltak. Nagyon jó lecke ez számukra, most az a feladatunk, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk a vereségből, és hasznosítsuk a mai tapasztalatokat a németek ellen” - szögezte le a kapitány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?