Galéria és videó: 720 tonna homokból készítették el a vatikáni betlehemet

vatican
Róma |

Hétszázhúsz tonna homokból készült az idei vatikáni betlehem a Szent Péter téren.

Az elmúlt két hétben Rich Varano profi homokművész vezetésével három szobrász Hollandiából, Oroszországból és Csehországból faragta ki az 5,5 méter magas és 16 méter széles betlehemet.

A 60 éves amerikai Varanónak a homok az élete. „Nagyon különleges nagy mesterek árnyékában alkotni és olyan helyen elkészíteni a betlehemet, amely történelemmel, kultúrával, művészettel teli” - mondta Varano.
November közepén hozták teherautókkal a homokot a Velence melletti Jesolóból. 
Nem tengerparti homokot használtak, hanem folyamit, Varano szerint a strandok homokja nem megfelelő, nem lehet jól tömöríteni.

A több száz tonnányi homokot hatalmas piramissá tömörítették, és a csúcsától kezdve kezdték el készíteni a szobrászok, botokkal, vakolókanalakkal és fogorvosi eszközökkel.

Minket, profikat az különböztet meg a strandon játszó átlagembertől, hogy tudjuk, miként kell jól összegyúrni a homokot - mondta Varano.

A betlehemi jászol fölé hatalmas vászontetőt húztak, amely védi az esőtől, és műanyag függönyt eresztenek köré, a szél ellen. Januárban a homokot visszaszállítják és más homokszobrokhoz fogják felhasználni.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?