Kočner üzent a rács mögül

kočner vél

Kérjük vigyázzanak, a széfek nyitódnak! 

Még csak az első anyag – igaz, egy rendkívül fajsúlyos anyag, a Gorillaakta hangfelvétele – került elő Marián Kočner szelencéjéből, a képzelőerő azonnal meglódult. 

A Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja, Andruskó Zoltán vallomása szerint Kočner rendelte meg az újságíró kivégzését. A rendőrség a vallomást követően tartott házkutatást Kočner ingatlanjaiban, így lelték meg a Gorilla-akta hanganyagát egy pendrive-on. 

A találgatások egyik tengelyében az áll, hogy nem véletlenül került elő pont ez a pendrive, a több mint öt hónapja börtönben dekkoló vállalkozó (sic!) széfjéből.

Az információkkal is kereskedő főállású haszonleső, nyerészkedő, zsaroló stb. ezzel a „súlyos bizonyítékkal” üzent, hogy nem szeretne sokáig börtönben maradni, mert ha mégis hosszabb időre kell berendezkednie a rács mögött, akkor a politikai elit tagjai, vállalkozók, közszereplők stb. elkezdhetik kényelmetlenül érezni magukat, mivel egyre több kompromittáló anyag fog előkerülni. 

A találgatások másik csapásiránya azt a vonalat követi, vajon a Gorilla-ügy kivizsgálásának adhat-e új lökést a megkerült hangfelvétel. Bár még egyelőre nem megerősített és bizonyított, hogy eredeti, hiteles a hanganyag, és ennek bizonyítása – ismerve a rendőrség és a bíróság munkatempóját – nem történik meg villámgyorsan. Az is kérdés, mihez kezd a rendőrség a váratlan ajándékkal. 
Kiderül-e vajon, hogyan került a felvétel Kočner birtokába? Ki tudott a pendrive-ról, és kit zsarolhattak vele? Valóban megbízhatóbban és körültekintőbben működik a botrány kirobbanása óta a titkosszolgálat? Milyen hatása lesz annak, ha hitelesnek bizonyul a hanganyag, kik lesznek a politikai áldozatok stb. stb.? Amikor e sorokat írom, még valóban csak feltételezéseink vannak. Mindenesetre roppant elkeserítő és lehangoló, hogy Kočner évekig üzletelt és parolázott a közhatalom képviselőivel. 

A Penta már jelezte, továbbra is makacsul kitart korábbi álláspontja mellett, a lehallgatást törvénytelennek és indokolatlannak tartja. A múltban többször agresszíven terjeszkedő befektetési csoport jogászai nem dolgoznak elég keményen a pénzükért, a héten a hetedik pert is elbukták a tőlük távolságot tartó napilappal szemben. 

Az viszont hamarosan kiderül, hogy immár a börtönnel ismerkedő Kočner vajon egy időzített bomba vagy egy jól elszigetelt rákos sejt.

Kérjük a közügyek irányítóit, vigyázzanak, Kočner széfjei nyitódnak! 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?