Lappföld: Nincs hó, elmaradnak a turisták

*

Sorra törlik a Lappföldre induló charterjárataikat a brit utazási irodák, mivel a szigetország lakóit cseppet sem vonzza a hó nélküli Észak-Finnország gondolata. A Lappföldre induló decemberi charterjáratok népszerűsége az elmúlt két évtizedben kezdett növekedni Nagy-Britanniában, ahol elsősorban "fehér havas téli csodavilágként" hirdetik az észak-finnországi tartományt.

A mostani szokatlan hóhiány miatt azonban több brit utazásszervező cég is törölni kényszerült lappföldi járatait. A Finn Meteorológiai Intézet korábbi közlése szerint idén novemberben volt a legvékonyabb a hótakaró Lappföldön a mérések 1961-es kezdete óta, noha területileg azért vannak eltérések. Az YLE finn állami műsorszórónak nyilatkozva egy helyi vállalkozó, Juha-Pekka Mikkola elmondta, hogy a már kifizetett szolgáltatások árát is visszatérítik, de alternatív programokat is kínálnak a turistáknak. A huskyk például most nem szánt, hanem hintót húznak.
   

A turistaszállók egy részén megőrizték a havat a múlt télről, de ezt a tartalékot csak 0 Celsius-fok alatt lehet bevetni, mert melegebb időben hamar elolvad. Néhány szolgáltató a hóvásárlás mellett döntött. Az ázsiai turisták körében mindeközben korántsem csökken Lappföld népszerűsége, mivel náluk sokkal inkább az északi fény megcsodálásának lehetőségével hirdetik a tartományt. Az északi fényt nem befolyásolja a hó, sőt, a sötét színű terep még látványosabbá is teszi.
   

Noha egyelőre nem túl bíztatóak a mutatók, a lappföldi repülőterek csaknem 700 charterjárat fogadására készülnek a karácsonyi szezonban.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?