5 tipp Mikulás-várásra

s

Miklós napján tűkön ülve várjuk, hogy jöjjön a nagyszakállú, és valami finomságot csempésszen a csizmánkba? Ilyenkor az idő valahogy csak nem akar múlni. De mutatunk pár dolgot, amelyekkel sokkal kellemesebben telnek ezek az órák.

1. Karácsonyi film

Jó sok közül válogathatunk, ha szentestéig naponta megnézünk egyet, akkor se győzzük mindet. A Reszkessetek, betörők! minden évben ott van a tévéműsorok kínálatában. Legyünk formabontóak, és már Miklós-napon nézzük meg, ahogy a kis Kevin lóvá teszi a gonosz betörőket.

2. Tanuljunk verset

Emlékszünk még arra, amikor az iskolában verseket kellett tanulni? Talán még most is el tudnánk őket szavalni, ám a Mikulás-váráskor tanuljunk meg egy újat. Ha nincs kedvük keresgélni, válogassanak az Irodalmi Karácsony című mellékletünk versei közül. Hogyha gyorsan megy, akár még a Mikulásnak is elszavalhatjuk, ha összetalálkozunk vele.

3. Süssünk

Huncutka szerint a Mikulás megéhezik a sok munka alatt, amíg a gyerekek csizmájába csempészi a nyalánkságokat, ezért mindig készít neki süteményt. Süssünk mi is valami finomságot, a családunk biztosan értékelni fogja. Ha pedig túl sok sikerült, másnap vigyünk belőle a kollégáinknak. Ők is biztosan értékelni fogják.

4. Tegyünk csizmát az ablakba

Tisztítsuk ki a csizmánkat, és tegyük az ablakba. Ha már rászántuk magunkat a tisztogatásra, ne csak ezt az egy párat tegyük rendbe, hanem az összes téli lábbelinket. Még az is lehet, hogy a Mikulás nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is tesz bele valamit. De csakis akkor, ha egész évben jók voltunk, és szép fényesre suvickoltuk a csizmánkat.

5. Aludjunk

A jó alvás mindenre gyógyír, a Mikulás is hamarabb megérkezik, ha közben szundítunk. Vagy aludjunk egészen reggelig, addigra biztosan ott lesznek a csizmánkban a finomságok. Ha meg nem, akkor se bánkódjunk, majd jövőre biztosan meglátogat minket is a jó öreg.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?