Párkánynak egyelőre nincs alpolgármestere

Párkánynak egyelőre nincs alpolgármestere
Párkány |

Megtartotta alakuló ülését Párkányban a város önkormányzata. A plénumon szavaztak a polgármester fizetéséről és a képviselői juttatásokról is.

 

Az önkormányzati választások eredményeként képviselőként három független (Norbert Parkanský, ifj. Ján Oravec, Dominika Blaháková) és egy MKP-s újonc (Környi Zoltán) került a testületbe. A 15 fős tanács 11 tagja az előző választási ciklusban is tagja volt az önkormányzatnak. Az ünnepélyes ülésen részt vett Jozef Slabák és Lengyel Attila is, akik Kornélia Slabáková egykori alpolgármesterhez hasonlóan nem indultak a novemberi helyhatósági választásokon. Eugen Szabó újraválasztott polgármester eskütételét követően az új testület tagjai szlovákul és magyarul is képviselői esküt tettek.

 

Kapcsolódó cikkünk

Az alakuló ülésen megválasztották a városi bizottságok tagjait is. A költségvetési bizottság élére az MKP-s Fekete László helyett a szintén MKP-s Szigeti László került. Az építési bizottságot a független Csepregi Zoltán helyett a független Ján Oravec fogja vezetni. A kulturális és oktatási bizottság élén Vitkó Andrea (Híd) maradt. A szociális bizottságot továbbra is Miroslav Chalomovský vezeti, aki idén a Smer színei helyett függetlenként indult a választáson. A vállalkozói bizottság élére az MKP-s Borovič József helyére Csepregi Zoltán került. Az idegenforgalmi bizottságot a hidas Lengyel Attila helyett az MKP-s Környi Zoltán fogja vezetni. A testület nem választotta meg az öttagú városi tanács tagjait, és a polgármester nem nevezte ki helyettesét sem. Erre a törvény értelmében a kinevezését követően hatvan napja van.

A képviselők zárt ülésen szavaztak a polgármester béréről, aki a döntés értelmében alapfizetése (2681 euró) mellé havonta húsz százalékos bérkiegészítést kaphat. A beterjesztett anyagban harminc százalékos keretösszeg szerepelt – a fele a törvényileg adható hatvan százaléknak. Szavaztak a képviselői juttatásokról is. Az elmúlt ciklusban a képviselők ülésenként 80 eurós juttatást kaptak. Az elfogadott módosítás szerint ülésenként a polgármester alapbérének megfelelő összeg öt százalékát kaphatják.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?