GALÉRIA: Andrej Kiska a Liberta központban járt

andrej kiska liberta

Andrej Kiska államfő ellátogatott a kassai Liberta gyermek-rehabilitációs központba. A gyerekek saját készítésű aranyalmát ajándékoztak neki, amelyet két hét múlva – három másik dísszel együtt a pápának fog átadni Rómában.

Az államfő a látogató utáni sajtótájékoztatón elmondta, a kassai központ is azt bizonyítja, van lehetőség a segítségre, ugyanis ebben a központban már több száz beteg gyerek életét tették boldogabbá. „Olyan gyerekekről van szó, akik agyvérzés vagy más komoly betegség miatt segítségre szorulnak, de minden azt bizonyítja, hogy valóban komoly fejlődést érhetnek el. Sajnálom, az állam nagyon sok esetben nem talál lehetőséget ezeknek a központoknak a támogatására, pedig külföldön erre számos példa van. Számomra különösképpen kellemes volt az ott töltött idő” – mondta Andrej Kiska.

A sajtótájékoztató végén az újságírók kérdéseire Kiska a greeancpeaces aktivisták letartóztatásról, illetve a marrákesi konferencia körüli helyzetről is elmondta a véleményét. „Nem értem a bíróság döntését, de azt sem, hogyan lehet ezeket az aktivistákat bűnözőknek titulálni. Számomra az sem világos, hogy az igazságszolgáltatás hogyan akarja ilyen döntések után visszaszerezni az emberek bizalmát. A marrákesi konferenciát illetően pedig az a véleményem, hogy a szlovák külügyminiszter és néhány politikai párt nézeteivel is egyetértek, mégpedig azzal, hogy valakinek biztosan képviselnie kell ott Szlovákiát. Nem tudom elképzelni, hogy csak azért, mert a találkozón a migrációs problémákról fognak tárgyalni, országunkat miniszterelnöke távol maradjon. Persze egy megbízottat, mondjuk országunk egyik nagykövetét is kiküldhetnénk, hogy ott legyen és elmondja, mit gondolunk a helyzetről. Sajnálom, hogy egyes politikusok a migráció szó hallatán egyszerűen hátat fordítanának a témának” – zárta Andrej Kiska.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?