Fölszállott a páva: Mind az öt szlovákiai magyar induló bejutott a középdöntőbe

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes

A Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató különleges évadába A Döntők Döntőjébe azokat hívták meg, akik az elmúlt évek során sikeresen szerepeltek. A Duna Televízió képernyőjén péntekenként látható versenyben szép sikert értek el a szlovákiai magyar indulók. 

A tévénézők szavazatai alapján a nagyidai Ilosvai Néptáncegyüttes jutott a középdöntőbe, a zsűri pedig a zselízi Juhász Bence Zsombor táncost juttatta tovább, aki első szereplésekor, hat évvel ezelőtt, mindössze tizenhét éves volt, mára pedig a laikusok számára is szemmel láthatóan sokat fejlődött. Ezúttal egy Rábaközi dussal készült, amelyet a zsűri nagyra értékelt. 

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes zobori táncokat mutatott be péntek este, amelyeket egy esküvői történetbe ágyaztak, hogy a közönség számára érdekesebb legyen a produkció. A rövid műsorban a zsűri szerint modern elemek is megjelentek, táncban és viseletben egyaránt. 

A negyedik elődöntő után kiderült, hogy az idei, különleges versenyen indulók közül valamennyi szlovákiai magyar együttes és előadó továbbjutott a középdöntőbe, tehát az elkövetkező hetekben láthatjuk a Parapács zenekart, Kovács-Benko Fruzsina Borbálát és a Pósfa zenekart is. 

A zsűri elnöke idén Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Agócs Gergely szlovákiai magyar származású néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat. A döntés viszont ezúttal teljes egészben a nézők szavazatain múlik. 

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon találhatók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?