Pellegrini megszólalt, már nem kétnyelvű a tábla

kétnyelvű tábla
Bacsfa/Pozsony |

Peter Pellegrini miniszterelnök múlt heti bejegyzésében provokatív lépésnek nevezte a nemrégiben kétnyelvűvé változtatott közlekedési táblát. Már törölték a magyar feliratot.

 

A Bacsfán (Báč) található közlekedési táblára ismeretlenek magyarul is felírták Somorja és Pozsony nevét. Peter Pellegrini erre reagálva múlt héten posztolt egy bejegyzést a hivatalos Facebook-oldalán, melyben felszólította Érsek Árpád (Híd) közlekedési minisztert, hogy tegye meg a kellő lépéseket az ügyben, az aktivisták tevékenységét pedig provokációnak nevezte. „Nem fogom tolerálni az ilyen dolgokat. Nem engedhetem, hogy törvényt szegjenek, és hogy valaki így próbáljon provokálni minket” – reagált a kormányfő. A bejegyzést nem sokkal később eltávolította.

Érsek Árpád (Híd) érdemben nem kívánta kommentálni a történteket. „Mindenki a törvény adta lehetőségén belül lép majd az ügyben” – mondta lapunknak a közlekedési minisztérium vezetője.

 

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia (KDSZ) mozgalom képviselői megdöbbentek a miniszterelnök bejegyzésén. „Ezúton hívjuk fel a miniszterelnök és a közvélemény figyelmét arra, hogy a kétnyelvűség nem provokáció, hanem olyan jogos igény, ami a magyar közösség egyenrangúságáról szól” – tájékoztatott Kovács Balázs, a mozgalom tagja. A KDSZ felszólította a Hidat, hogy szólaljon fel a kormányfő ellen, és valósítsa meg a közlekedési táblák kétnyelvűségét. Pellegrini szavai miatt az MKP is tiltakozott. Menyhárt József pártelnök sajnálatosnak tartja, hogy Pellegrini azt kifogásolja, ami más európai országokban általános.

Hétvégén a táblán már nem szerepeltek a magyar városnevek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?