Királyhelmec: A polgármester béréről is döntöttek az első ülésen

királyhelmec alakuló ülés
Királyhelmec |

Beiktatták tisztségébe Pataky Károlyt, a település régi-új polgármesterét, és a tizenegy fős önkormányzat tíz tagja is letette a hivatali esküt.

Az alakuló ülés előtt Feterik Szilvia, a helyi  választási bizottság elnöke ismertette a 2018. november 10-i voksolás végeredményét: e szerint Királyhelmecen 34,5 százalékos választási részvétel mellett Pataky Károlyt (Híd) egyetlen jelöltként, 1835 szavazattal újra polgármesterré választották. Négy éve a voksoláson a királyhelmeci választópolgárok 47,14 százaléka vett részt, Pataky akkor három ellenfelét legyőzve, 1565 szavazattal lett a győztes. A tizenegy fős önkormányzatban korábban helyet foglalók közül kilencen, Želinský József (Híd, 1433 szavazattal), Máté Erzsébet (független, 1306 szavazattal), Nádasdi Péter (független, 1237 szavazattal), Illés Zoltán (Híd, 1071 szavazattal), Pandy Péter (Híd, 1009 szavazattal), Fedor Sándor (Híd, 958 szavazattal), Nagy Gita (Híd, 955 szavazattal), Apacs Zoltán (független, 938 szavazattal) és Sačko Géza (Híd, 900 szavazattal) tudták megőrizni posztjukat. Ők mindannyian – Tancsák Péterrel (független, 742 szavazattal) kiegészülve – a polgármester vezette Együtt Helmecért csoportosulás tagjai. Mandátumot szerzett rajtuk kívül Zvolenský Gabriella (független, 732 szavazattal) is, aki korábban volt már önkormányzati képviselő. Az alakuló ülésről hiányzott Nádasdi Péter, ő a következő önkormányzati ülésen teheti le a hivatali esküt.

Az ünnepélyes eskütétel után, melyre a helyi választópolgárok közül csupán néhányan mentek el, a testület tagjai érdemi kérdésekben is döntéseket hoztak. Pataky Károly az alpolgármesterét nem nevezte meg, de a polgári esketések elvégzésével Nagy Gitát és Fedor Sándort bízták meg, a polgármester távollétében az ülések összehívására jogosult személy pedig ugyanúgy, mint eddig, Želinský József. A polgármester bérezéséről is döntés született, a törvény által meghatározott összeget, illetve annak 50 százalékkal megemelt összegét kapja. Az önkormányzat munkáját segítő szakbizottságok összetételéről és azok elnökeiről szintén tárgyaltak. A korábbi hét bizottság helyett hat lesz, a pénzügyi, a szociális, az ellenőrző, a környezetvédelmi és területfejlesztési, a kulturális és művelődési, valamint a sportbizottság. Az egyes oktatási intézmények iskolaszékeibe delegált küldöttek személyéről, valamint a város 2019-es költségvetéséről az önkormányzat következő, december 10-i ülésén tárgyalnak.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?