Fegyverszünet Galántán

Galánta
Galánta |

Rég nem látott összhangbanzajlott az új képviselő-testület első ülése a járási székhelyen. Peter Paška polgármester ugyan még nem nevezte ki az alpolgármestert, de megerősítette, a hivatalvezetőből lett képviselőt, Miroslav Psotát szemelte ki a posztra.

 

Kedden először ülésezett a város új képviselő-testülete. Az ünnepi beiktatást és eskütételt az első munkaülés követte, amelyen egyebek mellett a bizottságok összetételéről is szavaztak a képviselők. A tizenöt független, két MKP-s, egy hidas és egy SNS-es képviselőegyhangúlag támogatta a programpontokat, az elmúlt évekbenritkán volt hasonlóegyetértést Galántán. Paška elmondta, a következő négyév az építkezés időszaka lesz, kiemelte a Galandia termálfürdő megnyitását, a parkolóépítést, a távhő- és melegvíz-vezetékek cseréjét, az útfelújításokat és a neogótikus kastély felújítását. „Tudom, hogy számíthatok a képviselő-testület támogatására” – nyilatkozta a polgármester, utalva arra, hogy csapatából öten is bekerültek a testületbe. Egyelőre egységes a plénum, nem tömörültekkülön frakciókba a képviselők. „Mindenki kijelentette, hogy nincs igény a frakciókra. Ez új. Az első testületi ülést megfelelően előkészítették, remélhetőleg a folytatás is hasonlólesz, de majd meglátjuk” – nyilatkozta lapunknak Bíró László (MKP) képviselő, akinek ismét bizalmat szavaztak a lakosok.

Peter Závodský újraválasztott képviselőrészben egyetért Bíróval, de hangsúlyozta a munkaértekezletek fontosságát. „Ismerjük egymást, csupa értelmes, tapasztalt képviselő ül a testületben, ezértúgy gondolom, ezzel nem lesz gond a következő négyévben” – mondta Závodský, aki azonban azt is leszögezte, hogy a decemberi ülésen több vitás ponttal, például a képviselőkjutalmazásával és a bérházaképítésével is foglalkoznak. A képviselőa megbízás átvételekor nem fogott kezet a polgármesterrel. „A kézfogás a tisztelet jele, nem tartozom tisztelettel Peter Paškának. Mindenkinek megígérhetem, hogy a következő négyévben is körmére fogok nézni a polgármesternek” – mondta Závodský.

 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?