A német Bundestag kiállt az ENSZ globális migrációs megállapodása mellett

Bundestag
Berlin |

A német szövetségi parlament (Bundestag) csütörtökön határozatban üdvözölte, hogy a nemzetközi közösség az ENSZ keretében globális megállapodást dolgozott ki a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról.

 

A kormánypárti frakciók által benyújtott határozati javaslatot 372 igen szavazattal, 153 nem ellenében és 141 tartózkodás mellett fogadták el.

A szavazás előtti vitában Heiko Maas külügyminiszter hangsúlyozta, a megállapodás nem érinti a nemzeti szuverenitást és Németország érdekét szolgálja, de vannak, akik "szándékosan elferdítik" a dokumentumban rögzített tényeket és "felülmúlhatatlanul rosszindulatú" kijelentéseket tesznek róla.

Az ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) vezérszónoka, Gottfried Curio a többi között úgy vélte, a megállapodás "gigantikus áttelepítési program", amely terrorveszéllyel fenyegeti hazáját.

Beszédére reagálva a szintén ellenzéki liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) részéről Alexander Graf Lambsdorff kijelentette: az ENSZ-megállapodás ügye "mintapéldája annak, hogy miként dolgoznak a nyílt társadalom ellenségei".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?