Továbbjutás küszöbén a Vidi

Mol Vidi

Ha a Vidi FC ma (18.55) győzni tud a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a labdarúgó Európa Liga ötödik fordulójában, biztosítja továbbjutását a csoportkörből. A nagyszombatiaknak már inkább csak matematikai esélyük van a továbbjutásra. 
 

„Győzni akarunk”

A székesfehérvári együttes idegenben és a Groupama Arénában is legyőzte a görög PAOK Szaloniki csapatát, így kedvező helyzetből várhatja a folytatást az L csoportban. Ugyanakkor nem jó előjel a Vidi FC számára, hogy a magyar csapatok egyelőre nyeretlenek Boriszovban: a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Debrecen 2012-ben 1:1-es döntetlent játszott, 2014-ben 3:1-re kikapott, a Videoton FC pedig 2015-ben 1:0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének visszavágóján. A Vidi eddig egy gólt lőtt a BATE-nak, az említett selejtezőkör hazai mérkőzésén Vinícius a 89. percben fejjel talált be a fehéroroszok kapujába. A székesfehérváriak védője eddig mindhárom BATE elleni mérkőzésen pályára lépett, de eddig mindig vesztesen hagyta el a pályát. „Itt az ideje, hogy megszakadjon a sorozat! Mindhárom mérkőzésen pályára léptem, és sok sikerélménnyel csakugyan nem gazdagodtam. Jó lenne ezen változtatni, és ha azt nézem, hogy a csütörtöki győzelmünk továbbjutást érne, azt mondom, ennél jobb alkalmat keresve sem találhatnánk. Döntetlen esetén megmaradna a hárompontos különbség köztünk és a fehéroroszok között, tehát nem lehetnénk elégedetlenek, de az lenne a legjobb, ha az utolsó forduló előtt nem kellene számolgatnunk. Arról nem is szólva, hogy ha a kezdés előtt azon gondolkodnánk, hogy jó nekünk az iksz is, annak rossz vége lenne. Úgy kell kimennünk a pályára, hogy nyerni akarunk. Minél magasabbra vágyunk, annál messzebb juthatunk” – mondta a válogatott védő. A fehérváriak döntetlen esetén megőriznék reális továbbjutási esélyüket, viszont ha kikapnak, az utolsó fordulóban házigazdaként valószínűleg bravúrra lenne szükségük a már továbbjutott Chelsea ellen. A csoport másik találkozóján a londoniak a PAOK-ot fogadják. A BATE–Vidi FC meccset a magyar Sport 1 közvetíti.

„Harcolni fogunk”

A nagyszombatiak a D csoportban négy ponttal vannak lemaradva a továbbjutást jelentő második helytől, ahol jelenleg a Fenerbahce tanyázik. Így reálisan nézve az ő céljuk inkább a harmadik hely megtartása lehet, mintsem a második hely elérése. Tudja ezt Radoslav Látal is: „Két lábbal a földön állunk, tudjuk, hogy a Zagreb, a Fenerbahce és az Anderlecht is más szintet képvisel. A csoportkör megkezdése előtt azt mondtam, hogy minden egyes pontért meg fogunk harcolni, ehhez továbbra is tartjuk magunkat. Brüsszelben nem lesz egyszerű, de szeretnék a következő két mérkőzésen még legalább egy pontot szerezni. Már most meghívnám a szurkolókat a december 13-i, Fenerbahce elleni mérkőzésre, ahol szeretnénk jó teljesítménnyel, méltóképpen elbúcsúzni az Európa Ligától.”

A cseh edző nem csak az Európa Ligától búcsúzna méltóképpen, hanem magától a klubtól is, hiszen hétfőn bejelentette felmondását. Nem ő az egyetlen, a klub általános igazgatója, Pavel Hoftych is felmondott, Vladimír Poór, a klub tulajdonosa és Dušan Keketi, a csapat elnöke is bejelentette távozását. A negatív fejlemények természetesen a játékosokat is meglepték. „Megdöbbentünk, amikor Látal úr a hétfői edzésen bejelentette távozását. De természetesen ehhez minden joga megvan. Nagyszombat egy futballváros, de ezek szerint még itt sem támogatják mindig a csapatot. Nekünk játékosoknak ezeket a változásokat el kell fogadnunk, még négy mérkőzés vár ránk az ősz folyamán, a legjobb eredményeket akarjuk elérni. A klub dolgait a kompetenseknek kell megoldani, nekünk a pályán nyújtott játékra kell koncentrálunk” – mondta el véleményét az elmúlt napok eseményeiről Lukáš Greššák, a Spartak középpályása. A nagy zűrzavar mellett a sérülések is hátráltatják a nagyszombatiakat, Ivan Hladík, Anton Sloboda, Marek Bakoš és Jakub Rada biztosan nem lép pályára Brüsszelben, de kérdéses Boris Godál és Matúš Čonka játéka is. Az Anderlecht–Trnava mérkőzést az STV 2-es csatornája 18.55-től élőben közvetíti. (TASR, MTI, nso)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?