VIDEÓ: Tűz ütött ki a pozsonyi karácsonyi vásárban

tűz karácsonyi vásár pozsony
Pozsony |

Gázpalack robbant fel egy ételes sátorban, amely porig égett, a mellette álló bank épületére is átterjedtek a lángok, de a tűzoltók gyorsan megfékezték azokat.

„Nagy füstöt láttunk, utána az egyre jobban terjedő tüzet. A bank előtt felállított standok gyulladtak ki, az épület második emeletéig értek a lángok” – nyilatkozta lapunknak Ifj. Papp Sándor, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás munkatársa. A társulásnak is van standja a karácsonyi vásárban.

Zuzana Farkasová, az Országos Tűzoltó-parancsnokság szóvivője közölte, propán-bután palackok robbantak fel, a tűz a történelmi épületre is átterjed, földszinti és első emeleti részében 200 ezer eurós kár keletkezett. A tűzoltók kiürítették a teret és a közeli épületeket.

Ifj. Papp Sándor lapunknak elmondta, a tűzoltók perceken belül kiérkeztek. A vásározók nem estek pánikba, sokan a telefonjukkal készítettek felvételeket a tűzről. Az árusok azonban nem ilyen nyugodtak. „Azok, akik kürtős kalácsot vagy pecsenyét árulnak, nyílt lángot használnak. Az összes vásári árusra szigorú előírások vonatkoznak, amelyeket a szerződés értelmében be kell tartani” – folytatta Ifj. Papp Sándor. Hozzátette, hogy az utóbbi években egyre több helyen építenek ideiglenes bódékat a karácsonyi vásárokban, ahol forró italokat és harapnivalót kínálnak. Kérdés, hogy ezek működtetői betartanak-e minden biztonsági előírást. (béva, TASR)

A rendőrség élő videóval jelentkezett a helyszínről:

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?