Karácsonyi hangulatidézés

teli

7 lépésben

Nem mindig egyszerű ráhangolódni a karácsonyra, az adventi időszakban általában több a munkánk, mint máskor. A karácsonyérzetet azonban néhány aprósággal előidézhetjük otthonunkban, de akár a munkahelyünkön is.

1. Az első és leghangulatosabb karácsonyidéző holmi a norvég mintás vagy téli kötött pulóver. Egyeseknek nem tetszik. Valóban nem túl divatos, nem túl elegáns, de ilyentájt néha megengedett, ráadásul jópofa is. Arról nem is beszélve, hogy puha és meleg.

2. A karácsonyi illatokat akkor is becsalhatjuk az otthonunkba, ha nincs időnk a sütésre. A fahéj-, szegfűszeg- és citrusillat mind a közelgő ünnepeket idézik fel.

3. Az esti vagy hétvégi sütéssel rengeteg időt megtakaríthatunk, s mire elérkezik a szenteste, különösebb sietség nélkül elkészülnek a linzerek és mézeskalácsok. Díszítésükbe a kisebbeket is bevonhatjuk.

4. Ha a sütés karácsonyi zene hallgatásával párosul, sokkal élvezetesebb a munka.

5. Ne felejtsük elkészíteni az adventi koszorút. Próbáljunk minél természetesebb anyagokat használni, hogy igazán rusztikus, természetes legyen a látvány. Ez nemcsak környezetbarát, divatos is.

6. Ismét újjáéled a képeslapküldés hagyománya: ha van időnk, kedvünk, készítsük mi magunk üdvözlőlapokat, ez sokkal személyesebb.

7. Egy asztaldísz nemcsak az otthonunkat teszi meghittebbé. Vigyünk a munkahelyünkre is olyan természetes anyagokból készített díszeket, amelyek nem zavarják a kollégákat. Nem kell hatalmas, méteres dolog, egy-egy apróság is elég.

8. A sok-sok munka után jöhet a megérdemelt pihenés, finom fűszeres forralt bor mellett.

A teljes írás a Vasárnap Téli Kalauz mellékletében jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?