Szlovákia télen - TOP 5 érdekesség

t

Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Szlovákiában rengeteg a látnivaló, télen is vannak olyan helyek, melyeket érdemes felfedezni. Listánkat a teljesség igénye nélkül állítottuk össze. Mutatjuk a kihagyhatatlan szlovákiai téli érdekességeket.

1. Síelni a hegyekben

Országunk meglehetősen gazdag sípályákban, kár lenne elmulasztani a síelést. Biztosan sokan félnek tőle, de aki elég bátor ahhoz, hogy megpróbálja, nem fog csalódni. Az elővigyázatosság azonban nagyon fontos, ha nem vagyunk jártasak ebben a sportban, érdemes könnyű pályával kezdeni, és az alapokat egy szakembertől elsajátítani.

2. A jégbarlangban

Nincs is annál autentikusabb élmény, mint télen jégbarlangba menni. A Dobsinai-jégbarlang a világörökség része, Jókai Mór is meglátogatta, miután 1870-ben felfedezték. Ezen kívül még egy jégbarlangunk van, a déményfalvi, a téli kirándulásba érdemes a kettő közül az egyiket beiktatni.

3. Karácsonyi vásár

Az adventi időszakban megtelnek a kisebb és a nagyobb városok központjai is a karácsonyi vásárokkal. Akik szeretik az ottani hangulatot, a sült kolbászt és cigánypecsenyét, a forralt bort és az igazi karácsonyi atmoszférát, azok semmiképpen ne hagyják ki az adventi vásárokat. A vállalkozó szelleműeknek ajánljuk, hogy Szlovákia-szerte nézzenek meg többet is, hogy össze tudják hasonlítani, hol milyen különlegességek vannak.

4. Gyógyfürdők

Aki téli pihenésre vágyik, az látogasson el egy gyógyfürdőbe. Van annál jobb, amikor a meleg, egészséges vízben pihenünk, miközben kinn mínuszok vannak? Arról nem is beszélve, hogy kínálat igen bő. Ha úgy döntünk, hogy elutazunk egy ilyen pihenős hétvégére, akkor a masszázst se hagyjuk ki, úgy igazi a feltöltődés.

5. Faházban

Ha egy téli tájat képzelünk el, legtöbbeknek a havas dombok között megbúvó faház képe ugrik be. Igazán csábító a látvány, valóban jó lehet a hétköznapok nyüzsgéséből elbújni egy olyan helyre, ahol a legfőbb feladat a pihenés, az olvasás, a kandallóban ropogó tűzre figyelés. Béreljünk ki egy faházat valamelyik hétvégére, vigyük magunkkal a legközelebbi hozzátartozóinkat, és töltsünk el együtt néhány, képeslapra illő napot.

A teljes írás a Vasárnap Téli Kalauz mellékletében jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?