Érem nélkül maradtak a vb-n a gútai kerékpáros lányok

teremkerekpar
Liége |

Nem sikerült érmes helyezést elérniük a gútai művészi kerékpáros lányoknak a világbajnokságon, azonban mindez nem szegte kedvüket.

A napokban a belga Liége-ben zajlott a művészi kerékpár illetve kerékpárlabda világbajnoksága, amelyen a gútai művészikerékpár-klub tagjai is részt vettek. Szlovákia egyetlen ilyen klubjának növendékei ugyan szép teljesítményt nyújtottak, azonban nem sikerült dobogós helyezést elérniük. A Domin Henrietta, Szabó Dóra, Kulich Eszter és Mihalics Panna Rebeka alkotta négyes a negyedik helyen végzett.

A kategóriagyőztes a német együttes lett, a második helyen a svájci együttes végzett. A gútai lányok mintegy huszonhárom ponttal maradtak le a harmadik helyről, ahová idén az osztrákok kerültek.

Hajdú Andrea, a klub vezetőedzője lapunk érdeklődésére elmondta, elégedett védencei teljesítményével, mivel egy korábban dobogós helyezést érő gyakorlatukkal vettek részt, és meglátása szerint jobban sikerült nekik, sőt, még a nemzetközi bírók is elismeréssel nyilatkoztak a négyes produkciójáról. Változások voltak a négyesben, ugyanis egyik fiatalabb tagjuk, Domin Anasztázia még nem töltötte be a 15. életévét, ezért nem vehetett részt a világbajnokságon. A klub pedig minden követ megmozgatott.  „Sajnos nem kaptunk az UCI szabályai alól kivételt, holott csupán néhány hónap választja el attól, hogy betöltse a tizenötödik életévét. Így bár az eddigi gyakorlattal indultunk, ez mégsem volt elég az érmes helyre. Meg kell mondanom, sokkal szebben mentek a lányok, mint a júniusi Eb-n – ahol harmadik helyezést értek el –, mégsem tudtuk megszerezni a bronzérmet. Ám nem kesergünk, hiszen a nemzetközi visszhangok is nagyon pozitívak. A következő időszakban már a jövő évi kontinensviadalra fogunk készülni” – értékelte védencei szereplését a vezetőedző.

Nemcsak négyesben, hanem egyéniben és párosban is indultak gútaiak. Rákócza Dóra és Kulich Eszter mellett Zibrita Natália és Fördös Nikoletta párosban, míg egyéniben Dóra és Natália képviselték Gútát és Szlovákiát. A gútai klubból az egyedüli férfirésztvevő a cseh származású Tomáš Rozbořil, kerékpárlabdában nem indultak gútaiak.

Érdekes

VB, Liege, négyes: 1. Németország 216,76 pont, 2. Svájc 204,93 pont, 3. Ausztria 192,36 pont, 4. Szlovákia (Kulich Eszter, Domin Henrietta, Szabó Dóra és Mihalics Panna Rebeka) 169,54 pont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?