Pénzmegtakarítás karácsonyra

te

Sokaknak gondot okoz a karácsonyi ajándékokra szükséges összeg előteremtése, így ilyenkor megnő a gyorskölcsönhöz folyamodók száma. A felvett összeget aztán kamataival együtt hónapokig fizetik. Akik szeretnék ezt elkerülni, azoknak adunk pár tippet, melyekkel könnyen össze lehet gyűjteni a pénzt az ünnepekig. Csak egy kis tudatosság kell hozzá.

1. Ne az utolsó pillanatban

Karácsony előtt mindennek felmegy az ára, ezért sokkal célszerűbb jóval korábban beszerezni az ajándékokat. Így nem kell órákig sorban állni értük, és az ünnepek előtti stressz is sokkal kisebb.

2. Csomagolás

Nem is gondolnánk, hogy a csomagoláson mennyit meg lehet takarítani. Például az ajándéktáskák háromszor annyiba kerülnek, mint egy henger csomagolópapír, amelybe sokkal több ajándék belefér, mint a táskába. Ha mi készítjük el a csomagolást, az nemcsak olcsóbb, hanem környezetbarátabb módszer is. Megéri hát gyakorolni.

3. Saját kezűleg

A saját készítésű dolgok sokkal értékesebbek és kevesebb pénzbe is kerülnek az üzletben vásároltaknál. A képeslappal, gyertyatartóval vagy horgolt, kötött ajándékkal nagyobb meglepetést tudunk szerezni, így akinek van egy kis

kézügyessége, már most elkezdheti gyártani az ajándékokat, hogy karácsonyig győzze.

4. Malacpersely

Azért a legtöbb ajándék mégiscsak pénzbe kerül, nem is kevésbe. Főleg, ha sok embernek szeretnénk örömet szerezni vele. Tegyük félre perselybe az aprót, az üzletben kapott visszajáró pénzt. Hónapok alatt szép kis összeg tud így összegyűlni, mely karácsonykor olyan, mintha találnánk. Érdemes minél hamarabb, már januárban elkezdeni a karácsonyi takarékoskodást; aki idén lemaradt róla, az lassan el is kezdheti a jövő évit.

5. Lista

Egy lista sok mindenben segíthet. Írjuk fel azok nevét, akiknek ajándékot vásárolunk, azt, hogy körülbelül mennyi összeget szánunk rá, meg azt is, hogy kinek mit szeretnénk venni. Ha tartjuk magunkat a leírtakhoz, céltudatosan tudjuk végezni az ajándékvásárlást.

A teljes írás a Vasárnap Téli Kalauz mellékletében jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?