Három dél-szlovákiai bajnok Szepsiben

birkózás
Szepsi |

Három bajnoki címmel, hat elsőséggel kerültek rivaldafénybe a dél-szlovákiai birkózók a fiatalabb diákok Szepsiben zajló országos bajnokságán.

A viadalon kötöttfogásban húsz honi egyesület nyolvannyolc szárnyait bontogató tehetsége mérte össze a tudását. A versenykiírásban ugyan tizennégy súlycsoport szerepelt, de csupán tizenegyben avattak bajnokot, a legalacsonyabb súlycsoportokban hárman, a gútai Dinko Nicolas, a rimaszombati Filip Ďurčo és a naszvadi Dudák Zsolt ellenfél híján első helyezettként került a viadal krónikájába.

„Remekeltek védenceink, közülük Lakatos Patrik dunaszerdahelyi ellenfelét legyőzve került a dobogó legfelső fokára. Ďuráč Tibor karnyújtásra volt a bajnoki címtől. Már 7:0-ra vezetett, csupán egy pontra lett volna szüksége a győzelemhez, de elpuskázta a kínálkozó lehetőséget. Balszerencséjére Stojka Tibor is elvérzett a döntőben. Egyébként a dél-szlovákiai klubok közül mi voltunk a legeredményesebbek, csapatversenyben a negyedik helyen zártunk” – summázta a gútaiak helytállását klubelnökük Gőgh Mihály.

„A mieink közül Bartalos Marek igazolta az elvárásokat, a 2015-ös születésű Juraj Čukan bronzérmével jelezte, szép jövő vár rá” – ecsetelte a somorjaiak szereplését Horváth István, a Gladiátor birkózóklub főedzője.

„Annak ellenére, hogy nálunk a szabadfogásra szakosodtunk, kötöttfogásban is versenyképesek vagyunk. Ezt bizonyítja Kovács Ferenc bajnoki elsősége, valamint Kósa Áron ezüst- és Nagy Roland bronzérme” – tájékoztatott övéik helytállásáról Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A felsoroltakon kívül a megmérettetésen még füleki, bátorkeszi és szepsi versenyző is dobogós helyen végzett súlycsoportjában. (ái)

Érdekes

Dél-szlovákiai dobogósok

FIATALABB DIÁKOK ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA, kötöttfogás (20 egyesület 88 versenyző), dél-szlovákiai érmesek – 29 kg: 1. Dinko Nicolas (gútai); 31 kg: 1. Filip Ďurčo (rimaszombati); 33 kg: 1. Dudák Zsolt (naszvadi); 35 kg: 1. Lakatos Patrik (gútai), 2. Kósa Áron;  37 kg: 3. Nagy Roland; 44 kg: 1. Kovács Ferencz (dunaszerdahelyiek); 52 kg: 2. Ďuráč Tibor (gútai); 57 kg: 2. Horváth Dávid (füleki), 3. Juraj Čukan (somorjai); 62 kg: 2. Stojka Tibor (gútai), 3. Fazekas Mátyás (bátorkeszi); 68 kg: 1. Bartalos Marek (somorjai); 73 kg: 3. Ľuboš Rozenberg (szepsi).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?