Rengeteg helyzetet kihagyott, s csak döntetlenezett a DAC

Kihagyott helyzetek fesztiválját rendezte a DAC a trencséniek ellen a labdarúgó Fortuna Liga 16. fordulójában. A meccs gól nélkül ért véget, a vendégek két hónap után szereztek újra pontot a bajnokságban.

A mérkőzés 40 perc késéssel kezdődött, mert a trencséniek busza meghibásodott, és csak késve érkeztek Dunaszerdahelyre.

A meccs előtt átadták az október hónap legszebb góláért járó plakettet és fuballcipőt: az elismerést Ľubomír Šatka, a DAC hátvédje érdemelte ki az aranyosmarótiaknak lőtt szépségdíjas találatáért.

A 13. percben Davis ugratta ki jól Bayot, de a kapus Hrdličkának nem okozott gondot a lövés. Egy perccel később Davis Vida Kristophernek adott szép passzt, de Hrdlička ezúttal is védett.

Eközben a lelátón elindult körbe egy transzparens, "A szurkoló nem bűnöző", utalva a néhány nappal korábbi NAKA-razziára.

A 18. percben Bayo jó labdát kapott, megindult a kapu felé, Masovic utolsó emberként akarta szerelni, de piros lap lett a vége. A megítélt szabadrúgást Kalmár végezte el, és a védők kifejelték. A szöglet után Bayo próbálkozott, de erőtlen volt a labda.

Ezután főleg a két tizenhatos között zajlott a játék, de a félidő végére ismét felpörögtek a csapatok. A 40. percben Herc lőtt távolról, a labda nem sokkal kerülte el a bal vinklit. A másik oldalon Mance csinálta meg a helyzetet Sleegersnek, de Jedlička remek ütemű kifutással hárította a ziccert.

A második félidő elején Šulek buktatta Vidát, a 16-os előtt, az ezt követő belőtt szabadrúgásba viszont senki nem tudott beleérni.

Az 50. percben a drukkerek a csapat korábbi edzőjét, Radványi Miklóst éltették, aki a napokban ünnepelte 50. születésnapját.

A trencséniek ellentámadásokból veszélyeztettek, tíz emberrel sem lehetett leírni őket.

Óriási DAC-helyzet maradt ki a 63. percben, Bayo elől tisztázott a kapus, Vida Kristopher elcsúszott, Kalmár pedig a kapu fölé bombázott.Egy percre rá Bayo önzetlenül Vida Kristopherhez passzolt, ő azonban ajtó-ablak helyzetben mellélőtt! Nem volt vége a kihagyott helyzetek fesztiváljának: Herc lapos beadása megtalálta Bayot, de a labda megint valahogy a trencséni kapusé lett. Egy szöglet után Herc lőtt kapásból a 16-oson kívülről, a labda a felső lécről pattant ki. Vida Máté löketét ismét a kapus védte, közvetett szabdrúgás után Kalmár alig lőtt fölé. 

Elképesztően nyomott a DAC, de a várva várt gól csak nem akart megszületni. Pedig az éllovas pozsonyi Slovan és a harmadik helyen álló zsolnai csapat is csak döntetlenezett, úgyhogy a második helyezett DAC-nak jól jött volna a három pont. A sárga-kékeknek végül mégis meg kellett elégedniük a 0:0-s döntetlennel, a Trenčín zsinórban hét elvesztett bajnoki után szerzett újra pontot.

DAC-Trenčín 0:0

Sárga lap: Šulek, Yem, Skovajsa.

Piros lap: Masovic (18., Trenčín)

Játékvezető: Chmura, 7777 néző.

DAC: Jedlička - Vida M., Huk, Koné, Davis (86. Bilenkij) - Herc, Bednár (62. Šatka) - Divkovic (75.  Tretyakov), Kalmár, Vida K.- Bayo.

TRENČÍN: Hrdlička - Yem, Šulek, Masovic, Skovajsa - Bukari (25. Kleščík), El Mahdioui, Van Arnhem, Sleegers - Corryn (75. Paur), Mance (60. Catakovic).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?