A DAC fokozhatja a vergődő trencséniek kínjait

vida
Dunaszerdahely |

A hullámvölgyben lévő trencséniek elleni meccsel búcsúzik hazai közönségétől (szombat, 15.00) idén a DAC labdarúgócsapata a Fortuna Ligában. A szezon elején az EL-selejtezőkön remeklő AS utoljára két hónappal ezelőtt szerzett pontot a bajnokságban.

A trencséniek vesszőfutása azonban nem altathatja el a sárga-kékek éberségét. A mezőny egyik legszebb fociját játszó csapataként ismert AS sorozatban 7 bajnokit vesztett el, de amint Peter Hyballa, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője is megjegyzi: „A táblázaton elfoglalt helyezés és a legutóbbi sikertelen összecsapások ellenére számomra a trencséni gárda továbbra is a bajnokság legerősebb csapatainak az egyike. Kiváló támadójátékosokkal rendelkeznek, akikre nagyon oda kell majd figyelnünk.”

Mindezt a két csapat korábbi összecsapása is bizonyítja – augusztusban Myjaván (ahol a trencséniek a stadionjuk átépítése alatt a hazai meccseiket játsszák) 3:3-as döntetlennel ért véget a meccs, amely után Peter Hyballa úgy fogalmazott, a szlovák focinak nem is kell ennél jobb reklám. 

Akkor még a Fradit is megjárt Ricardo Moniz irányította az AS-t, aki a 13. forduló után búcsúzott, azóta Vladimír Cifranič a vezetőedző. 
A papírforma szerint a mai találkozó esélyese egyértelműen a tabella második helyén álló dunaszerdahelyi együttes. Az AS utoljára szeptember 22-én győzött a bajnokságban, akkor az aranyosmarótiakat verte meg. Azóta sorra kikapott Nyitrán, Podbrezován, hazai pályán a nagymihályiaktól és a nyitraiaktól, Rózsahegyen és Szeredben, legutóbbi pedig ismét otthon a zsolnaiaktól. Ezeken a meccseken összesen négy gólt szerzett az együttes, amely már csak a 7. a táblázaton.

A DAC ezzel szemben a Nagymihályban elszenvedett vereség óta visszatért a győztes útra, ráadásul legutóbbi két bajnokiján gólt sem kapott: a nyitraiakat otthon, a rózsahegyieket idegenben verte 1:0-ra. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?